Tre Liverbirds om kampen:– Virker som selvtilliten og målene til Røde Stjerne satt en støkk i oss

Dette mener supporterne om det som skjedde i Beograd.

7. nov 2018 kl 14.11 Arve Vassbotten

Rundt om i Norges land er det ved siden av supporterklubben, rundt 80 Liverbirds-klubber som samles for å se kamper og ha andre aktiviteter. I vår nye spalte «Tre Liverbirds om kampen», kommer vi etter hver kamp til å høre fra styremedlemmer i ulike Liverbirdsklubber.

Til å svare på spørsmål om 2-0-tapet for Røde Stjerne har vi fått med oss Andri Þór Magnússon fra Liverbirds Hamar, Eskil Svendsen fra Liverbirds Alta og Trond Johnsen fra Liverbirds Mandal.

Hva mener du gikk feil mot Røde Stjerne?

Andri Þór Magnússon: Jeg tror alle lag kan gå i fellen å undervurdere motstanderen, og ser ikke bort fra at dette var tilfellet i første omgang i Beograd. Og minst like viktig så tror jeg man kanskje undervurderte effekten av den lange tunnelen, motstanderens supportere som angivelig lager 2-3 ganger mer lyd enn det som skjer på Anfield og den serbiske mentaliteten. Når vi bestandig snakker om effekten Anfield har på motstanderen, så kan vi ikke se bort fra at det samme skjedde gutta våre. De var ikke helt på, som de oftest er, og det hjalp ingenting at Røde Stjerne fikk målene sine som holdt energien blant hjemmesupporterene oppe. Så er det slik at mål preger fotballkamper og de fikk sine, mens vi sløste på våre sjanser både ved Sturridge i første omgang og ikke minst i andre omgang når vi var mer på plass i kampen. Etter min mening hadde vi ikke trengt å sette mer enn en av disse sjansene for å endre kampens karakter. Surt tap, men forhåpentligvis en lærepenge både til kampen søndag og videre i Champions League.

Eskil Svendsen: Virker som selvtilliten og målene til Røde Stjerne satt en støkk i oss, vi mistet rett og slett truen på oss selv. Virket som om vi ble overrasket over motstanden. Hadde vi undervurdert Røde Stjerne? Det ble lite kreativt framover, manglet tempoet i pasningene og vending av spillet. Kunne forsøkt å spille venstre siden langt oftere. Det var som om Røde Stjerne stresset oss til å gjøre feil etter feil.

Trond Johnsen:Vi sliter på midtbanen, og kommer altfor ofte i situasjoner som skaper problemer for fireren bak.

Hva tror du er årsaken til at målene uteblir i en kamp som denne?

Eskil Svendsen: Har du ikke trua og roen når sjansene kommer, blir det vanskelig. Og når vi ikke lykkes gang etter gang, forsvinner også gleden til spillerne. Vi var bare rett og slett ikke gode nok i dag.

Når vi ikke lykkes gang etter gang, forsvinner også gleden til spillerne.

Trond Johnsen: Mye av den gode rytmen faller bort uten Firmino. Sturridge burde scoret på stillingen 0-0 etter drøye kvarteret. Ville da blitt en helt annen kamp.

Andri Þór Magnússon: Det går litt over i mitt første svar at målene uteblir. Det opplevdes litt som på samme tid i fjor at vi har sjanser nok til å score men målet kommer ikke. Hvis vi hadde fått et mål, så tror jeg det fort hadde kommet et eller flere til. Salah hadde mulighetene sine, men bruker like mange sjanser per mål som han brukte på samme tid (understreker på samme tid) forrige sesong og Mané fikk det ikke helt til på høyre kanten i andre omgang. Oppsummert mener jeg det er litt tilfeldig at målene ikke kommer og om vi hadde fått et mål så hadde flere fulgt etter.

Var det riktig å la Shaqiri være igjen i Liverpool til denne kampen?

Trond Johnsen: Ja, jeg synes det var riktig. Dessverre. Skulle så absolutt hatt ham med. Formspiller, noe ikke Lallana er for øyeblikket.

Jeg forstår godt at Shaqiri ble hjemme. Ironisk nok var det kanskje akkurat hans ferdigheter vi trengte i andre omgang.

Andri Þór Magnússon: Jeg forstår godt at Shaqiri ble hjemme. Ironisk nok var det kanskje akkurat hans ferdigheter vi trengte i andre omgang etter to bytter og det ble Origi som ble tredje mann utpå. Så i etterpåklokskapens navn kan vi si at han burde ha vært med, men jeg ønsker ikke å kritisere avgjørelsen med tanke på det som skjedde mellom Sveits og Serbia i VM og de sterke følelsene det er imellom nasjonalitetene i dette området.

Eskil Svendsen: Nei. Shaqiri fortjener plassen.