«51 poeng er mer enn vi forventet»

Jürgen Klopp prøver å dempe forventningspresset til ligalederen, men innrømmer at hans lag er bedre rustet enn tidligere.

29. des 2018 kl 11.24 Torbjørn Flatin

Poengmessig mener Liverpools manager at man ligger foran «skjema», men samtidig hevder man at hans lag har mer å gå på. 2018 har vært et bra og forbedret år, men troppen på Anfield har også lært noen viktige lekser.

Mer å gå på

«Vi har hatt noen veldig gode øyeblikk, men det har aldri vært slik at jeg tenkte «det er ikke mulig å gjøre dette bedre»», forklarer Jürgen Klopp til lokalpressen før kampen mot Arsenal.

«Det er blitt sagt at vi ikke er like spektakulære når folk samtidig spør om «det er bra dere ikke slipper inn mål, men hvor er den feiende fine fotballen?»». Det blir som guttungen som har fått en fin presang til jul og spør om hvor den andre er?

«Vi må bli bedre i så godt som alt, det er mye å gå på for guttene, men de skrittene vi har gjort har vært bra.»

Mer modne

«Ingen feirer at du er halvveis i en sesong, det blir først spennende hvis du har en ledelse på seks eller sju poeng og det bare er fem kamper igjen.»

«Vi er ikke et lag som jakter eller føler at vi blir jaktet. Vi er bare et fotball-lag som prøver å få til den beste sesongen i våre liv. Slik planen faktisk var forrige sesong og sesongen før der igjen.»

«Du behøver flaks med skader og du behøver flaks i kamper. Du kan ikke influere alt. Du ser at spillerne må er mer modne, hundre prosent, men det er normalt. Vi har hentet inn fantastiske spillere og de andre som har vært her er blitt mer voksne.»

I god posisjon

«Vi har opplevd vanskelige situasjoner. Det å tape finaler er ikke hyggelig. Det er noe du bringer med deg videre, men du lærer av det. Det har vært et år med mange høydepunkter, og noen tøffe nederlag.»

«Det å komme til finalen i Champions League var en briljant reise. Selvfølgelig var det en enorm nedtur i Kiev, som var vanskelig å ta til seg. Når du er så nærme kan du lukte suksess og du ønsker å komme dit igjen.»

«For meg føles det ikke som at vi leder ligaen, vi er bare i en god posisjon. Vi spiller mot Arsenal om fem dager, vi spiller mot Man City, så hvorfor skal vi snakke om poeng vi har eller poeng vi ikke har?»

«Vi må gjøre vårt beste. Hvis vi er 80 prosent mot Arsenal, da taper vi helt sikkert. Det er vår situasjon. Alt annet er prat.»

«51 poeng er mer enn vi forventet når vi er sent i desember, det er det ingen tvil om.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]