Clyne overrasket manageren

Nordvestderbyet var faktisk høyrebackens første ligakamp for sesongen.

17. des 2018 kl 00.08 Marius Rabben

27-åringen hadde kun to opptredener under beltet før seieren over Manchester United. Begge fant sted i september – ligacuptapet for Chelsea og en U23-kamp. Mot erkerivalen på Anfield holdt han likevel ut i samfulle minutter og leverte.

– Sesongens første kamp i midten av desember, og han kommer med den prestasjonen. Vi var ikke i ett sekund sikker på om han ikke kunne spille i 90 minutter, men det var tydeligvis ikke et problem, sier Jürgen Klopp til pressen etter oppgjøret.

– Det var briljant den måten han tilpasset seg spillestilen og ting som det etter å ikke ha vært involvert i det hele tatt. Enestående!

Manageren skryter av Clynes gode arbeidsmoral på trening gjennom tiden han har vært skadet og sett Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez havne foran i køen.

– Situasjonen hans ble endret

I forrige ligakamp, mot Bournemouth, var det anvendelige James Milner som spilte høyreback. Veteranen fikk imidlertid ikke plass i kamptroppen mot United på grunn av en mindre muskelskade.

– En stor stall er ikke der for å gjøre ethvert medlem av den fornøyd. Det er for å gi alle sammen muligheten til å vise at de bør spille. Viser du ikke det, har du ikke lenger noen sjanse, fortsetter Klopp.

– ENESTÅENDE:
– ENESTÅENDE:  Klopp er full av lovord om Clyne etter hans første ligakamp for sesongen.

Den muligheten grep Clyne, som før skadeproblemene viste seg som stabiliteten selv, med begge hender.

– Siden jeg kom inn hit, har han spilt 100 kamper eller noe, så fikk han en vond skade og var ute. Trent steg frem, så ble Joe klar, og situasjonen ble forandret, forklarer manageren.

– Fantastisk

– Du kan trene på høyeste nivå, men du må vente. Er det gøy? Nei. Er det jobben? Ja. Sånn er det.

– Ettersom Clyney har gjort det og trent på et veldig høyt nivå, så klarte han å prestere slik som i kveld: Helt fantastisk.

Klopp innrømmer at benken holdt pusten i noen sekunder da Xherdan Shaqiri satte inn 2–1. Clyne var nemlig også på skuddhold, men lot sveitseren gjøre sitt og hadde orkesterplass mens ballen føyk inn via tverrliggeren.

– Vi var alle litt redde for at Clyney kanskje ville skyte da Shaq scoret. Dersom Clyney hadde scoret i kveld, ville det vært en skikkelig sensasjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]