De røde setter enda en ny klubbrekord med seier i kveld

Jürgen Klopps mannskap har satt den ene nye klubbrekorden etter den andre denne sesongen.

5. des 2018 kl 11.35 Einar Kvande

Dersom Liverpool slår Burnley på Turf Moor i kveld, vil de sette ny klubbrekord for flest antall poeng etter 15 kamper i en ligasesong noensinne. Da vil de røde nemlig klatre opp på 39 poeng, noe som er ett poeng mer enn de hadde på samme stadium av sesongen i 1904/05, 1978/79 og 1990/91 (omregnet til tre poeng for seier for de to førstnevnte sesongene).

Dette blir den åttende kampen mellom Liverpool og Burnley i Premier League-æraen. Liverpool har vunnet seks av dem. De har tapt en kamp, mens en endte uavgjort. Målforskjellen er 16-5 i de rødes favør.

Liverpool har faktisk bare tapt to av sine siste elleve ligakamper på Turf Moor. Før 2-0 tapet i 2016 må man tilbake til et 2-1 tap 2. juledag 1973 for å finne sist det ble nederlag på denne banen.

Totalt har Liverpool bare tapt tre av sine siste 22 ligakamper mot Burnley, både hjemme og borte.

Jürgen Klopps mannskap har holdt buret rent i 11 av de siste 17 ligakampene, og slapp bare inn ett mål i hver av de andre seks.

Burnley startet sesongen allerede i juli

Jordan Henderson vil spille sin 300. ligakamp i karrieren dersom han slipper ut på banen i kveld.

Burnleys sesong startet allerede den 26. juli, bare 11 dager etter VM--finalen, med Europa League-kvalifisering. Kveldens kamp blir den 22. kampen de spiller denne sesongen.

The Clarets har tatt bare fire poeng av 18 mulige på Turf Moor denne sesongen. Ni poeng er totalen på de første 14 kampene. Det er 16 poeng mindre enn de hadde på samme tid i fjor!

På sine seks siste ligakamper har Burnley sluppet inn hele 17 mål, samtidig som de har scoret bare tre mål selv.

Kilde: Liverpoolfc.com/Ged Rea

Har du innspill til journalisten?
[email protected]