– Han leverte en god kamp - akkurat som jeg forventet

Jürgen Klopp var fornøyd med innsatsen til Fabinho mot Everton.

5. des 2018 kl 09.11 Einar Kvande

Får Fabinho fortsette på midtbanen, nå som Jordan Henderson er tilgjengelig igjen etter suspensjon? Det er ett av de store spørsmålene rundt Liverpools lagoppstilling før kveldens kamp mot Burnley.

Mot Everton var Fabinho makker til Gini Wijnaldum på Liverpools sentrale midtbane, og var en viktig bidragsyter i 1-0 seieren over de blå.

– Jeg dømmer ikke dette etter store steg eller små steg. Han leverte bare en god prestasjon. Akkurat som jeg forventet, uttaler Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Så langt har Gini og Fabinho jobbet veldig godt sammen i forsvarsarbeidet. Det viktigste med Everton-kampen var hvordan vi forsvarte oss på topp. Det var den største forskjellen i forhold til andre kamper. Det høye presset var virkelig bra.

– Ingen har tidligere denne sesongen klart å nekte Everton å bygge opp spillet sitt slik vi klarte, og de har spilt borte mot Chelsea. Det var virkelig strålende.

– Du må være på riktig sted, og det gjorde vi veldig bra. I tillegg spilte vi også god fotball. Det kan bli enda bedre, som alltid, men vi var rolige med ballen, og det var en veldig god prestasjon.

4-2-3-1

Fabinho har som regel blitt brukt i en 4-2-3-1-formasjon når han har fått spille, men Klopp er ikke i tvil om at brasilianeren også kan brukes i andre formasjoner.

– Selvsagt, men han må bli vant til det først.

– Forskjellen er ikke så stor. Vi trener våre defensive spillere som en enhet, og våre angrepsspillere som en enhet, med små justeringer avhengig av spisskompetanse.

– Slik fungerer det. Dersom du har raske midtstoppere kan du forsvare deg høyere i banen. Baller i bakrom er ikke et problem da. Det er slike ting vi må gjøre i disse situasjonene.

– Så Fabinho føler seg veldig komfortabel sammen med en annen nummer 6 sentralt i banen. Men selvsagt må han spille i andre systemer også, og det kommer han til å gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]