Tror derbyet blir vanskeligere enn tidligere

Den gode ligaformen til Merseyside-klubbene betyr ingenting på søndag, mener spillerne.

1. des 2018 kl 11.45 Marius Rabben

– Det hjelper å være i god form, men i et derby betyr det ingenting, sier James Milner til klubbens nettside.

– Om laget kjemper mot nedrykk eller for tittelen, om det er en cup- eller ligakamp, uansett når i sesongen, er et derby alltid en enkeltkamp som føles mer ut som et cupoppgjør. Det står om retten til å skryte, så form og historikk betyr egentlig ikke noe.

Det samme mener Andy Robertson, som legger til at oppskriften for å spille på sin vanlige måte er å holde følelsene i sjakk når ting går ekstra hardt for seg foran 54 000 tilskuere under flomlysene i det 232. møtet mellom klubbene.

– Jeg forventer at begge lag starter i høyt tempo. Jeg tror det handler om hvem som klarer å finne roen først, og vi skal prøve det. Vi ønsker å komme raskt i gang og få fansen med oss fra første fløytesignal. Klarer vi det, tror jeg vi kan finne oss fort til rette i kampen og spille slik vi er vant til. Vi har kvaliteten som skal til dersom vi klarer det, forteller skotten.

TØFFE TAK:
TØFFE TAK:  Milner og Robertson er forberedt på det som venter mot naboene.

Inne blant topp seks

Mens vertene kommer inn til kampen uten tap på de 13 første ligarundene, to poeng bak ligaleder Manchester City, har Everton fått skuta på rett kjøl etter én seier på de seks første: Nå står laget til Marco Silva med bare ett nederlag på de sju siste Premier League-kampene, og ligger på sjetteplass – poenget foran Manchester United.

– Formen kastes på en måte ut av vinduet i sånne kamper, men den selvtilliten kan vi ta med oss, sier Robertson.

– Det kan de også, etter sine seks–sju siste kamper. Jeg synes de har hatt noen bra resultater, og de har kommet opp på sjette nå, så begge lag kommer inn til oppgjøret med selvtillit.

– Alt dreier seg om å ta med oss de tidligere resultatene og prestasjonene inn mot søndagen. Hvis vi klarer det, er jeg sikker på at vi får det riktige resultatet som vi desperat trenger.

– En ganske annerledes stil

Liverpools venstreback har god kjennskap til Marco Silva, som han spilte under i Hull City siste halvdel av 2016/2017-sesongen.

– Jeg jobbet tett med manageren i fem–seks måneder, og det er en ganske annerledes stil enn den de hadde forrige sesong og som tidligere Everton-lag har hatt. Jeg tror han virkelig har implementert det på banen, spesielt de seks–sju siste ukene, og man har begynt å se hvordan han ønsker at de skal spille, sier Andy.

NY SJEF:
NY SJEF:  Everton spiller med en tydelig mer angrepsrettet stil under Marco Silvas ledelse.

I desember i fjor endte det 1–1 på Anfield, hvor Mohamed Salah scoret ledermålet før pause, mens Wayne Rooney utliknet fra straffemerket kvarteret før slutt. På Goodison Park i april ble det 0–0 i derbyet som ble spilt mellom møtene med Manchester City i Champions League-kvartfinalen.

Noen måneder i forveien, i januar, vant de røde 2–1 i FA-cupen da Virgil van Dijk ble matchvinner foran The Kop i debuten. Milner scoret for øvrig det første målet i kampen på straffe, og Gylfi Sigurdsson sto for Evertons nettkjenning.

– Vi vet at de er et annet lag enn dem vi møtte forrige sesong, og det vil bli en vanskeligere kamp. Men formen deres – og vår – betyr ingenting. Dette er en enkeltkamp, et lokaloppgjør, og alt handler om hvem som klarer å kontrollere følelsene og ta vare på sjansene sine i riktige øyeblikk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]