- Det er ikke noe press på oss

Jürgen Klopp sier at hans lag vil gjøre det som er mulig for å vinne ligaen, men ingen ting er avgjort og mye kan skje.

26. des 2018 kl 00.25 Torbjørn Flatin

Liverpool leder Premier League med fire poeng, og står foran hjemmekamper mot Newcastle og Arsenal. Kampen deretter er borte mot den hardeste konkurrenten Manchester City.

Ubeseiret etter 18 kamper blir de røde fra Anfield nevnt stadig mer som en realistisk favoritt til å vinne tittelen, noe manager Jürgen Klopp så langt fnyser av.

- Det er ikke noe press på oss, jeg kan ikke se at det skal være noe press, hevder Klopp til Telegraph.

- Alle kampene er vanskelig og bare fordi vi har vunnet noen av dem betyr det ikke at det har vært lett. Vårt fokus må være på kampene fremover. Hvis vi ikke leder tabellen 3. januar vil det bety at vi trolig har tapt en kamp. Betyr det at hva vi har gjort så langt dermed er elendig?

- Jeg er helt avslappet angående situasjonen. Jeg er ikke avslappet i forbindelse med kampene, hvor jeg er på tå hev. Likevel, det er ikke noe ekstra press på oss fordi vi har en ledelse på fire poeng. Skulle vi tape en dag vil alle umiddelbart begynne å si at vi viste at vi ikke kan håndtere presset, men det vil fortsatt være igjen 17 kamper eller hva det nå er.

Tottenham med i gullkampen

- Vi kunne kjenne en eim av hvordan det var oppe i toppen forrige sesong. Vi er ikke dumme, vi vet vi ikke er dårlige og kan være med.

- La oss derfor prøve å gjøre det så bra som mulig. Du kan ikke få suksess i sport uten å være sulten.

- Vi ønsker ikke å gjøre oss mindre enn det vi er, men jeg kan føle det, fortsetter Jürgen Klopp. – Ingen her er vant med å håndtere suksess for Liverpool, men mange har følelser for denne klubben. Men hvorfor skal vi begynne å tenke på å vinne før du faktisk har gjort det?

- Vi er ikke barn lenger. Når du så Tottenham (mot Everton), og etter alt folk har sagt om oss og Man City, hvordan kan du avskrive Tottenham som var imponerende i den kampen.

Alt er annerledes

- Vi må være fokuserte, ikke nervøse.

- Hvor mange ganger har jeg ikke hørt at hvis du er øverst på tabellen til jul da vinner du tittelen, med Liverpool som det eneste unntaket. Hvorfor skulle jeg være redd for å nevne det? Hva vil dette bety? Det er et annet lag, det er et annerledes lag, alt er forskjellig.

- Det er klart at vi har hatt en meget god sesong så langt, og som vil gi oss en bedre base foran andre halvdel av sesongen. Det er imidlertid også alt.

- La oss gå for det. Det er alt vi kan gjøre. Ingen ting annet, og ikke fordi våre forfedre greide det eller ikke greide det. Det betyr ingen ting.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]