Det er tynt på midtbanen til Rafael Benítez

Ki Sung-yueng drar til Asiamesterskapet.

24. des 2018 kl 18.14 Arild Skjæveland

Onsdag kommer Newcastle til Anfield. Klubben fra nordøst-England ligger på 15. plass på tabellen etter 18 serierunder, og har tatt 18 poeng.

Rafael Benítez sine gutter har kun vunnet én av sine fem sister kamper, og det er bare Huddersfield som har scoret færre mål denne sesongen. Så langt har Newcastle scoret 14 ganger. Liverpool har til sammenligning scoret 39, mens Manchester City har scoret 50.

Tynt på midtbanen

Jonjo Shelvey har slitt med en lårskade, og regnes som svært usikker til kampen på Boxing Day. Samtidig har Ki Sung-yeng nå dratt for å delta i Asiamesterskapet i fotball i De forente arabiske emirater. Tottenham-stjernen Son Hueng-min skal også delta i Asiamesterskapet, men Tottenham har gjort en avtale som gjør at han slipper å dra før etter kampen mot Manchester United 13. januar.

Newcastle har en tynn stall, og med de to spillerne ute har Rafael Benítez et dilemma på midtbanen. Samtidig er Florian Lejuene ute med skade, mens forsvareren Ciaran Clark regnes som svært usikker med en ankelskade.

Rafa mener det vil være et mirakel dersom laget hans holder seg i divisjonen denne sesongen.

– Vi må være realistiske, og forstå at vi vil kjempe i nedre halvdel av tabellen denne sesongen. For meg virker det helt opplagt, og dersom vi kan være bedre enn tre andre lag, vil det være nok et mirakel. Det var et mirakel forrige sesong. Folk sier «åh, dere endte på 10. plass», men med et par færre seire ville vi vært av de fem bunnlagene, så det var et mirakel, sier Benítez til BBC.

Liverpool - Newcastle spilles onsdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]