Salah var plaget med skulderskaden i starten av sesongen

Nå er 26-åringen smertefri og i toppslag.

24. des 2018 kl 13.20 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp ble spurt om Mohamed Salah på dagens pressekonferanse. Egypteren har vært tilbake i storform de siste ukene, og ser bedre og bedre ut.

Det er bare Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang som har scoret flere mål i Premier League denne sesongen.

Klopp fortalte at Salahs posisjon på banen er annerledes denne sesongen.

– Han måtte omstille seg litt til en litt annen posisjon. Det er ikke veldig annerledes, men det er annerledes, sier Klopp.

– Vi trenger ham i kombinasjonsspillet, men han har fortsatt lysten og hurtigheten på de første metrene. Han imponerer, og er veldig viktig for oss i avslutningssituasjonene, sier manageren.

– Han er ung nok til å ta nye ting inn i spillestilen sin. Det er ikke bare farten og avslutningene, men mye. Han spiller mellom linjene og kan holde på ballen.

Har slitt med skulderen

Salah fikk en alvorlig skulderskade i Champions League-finalen. Klopp forteller at han slet med den skaden i starten av denne sesongen.

– Han trenger kroppen sin for å få det til, og det var et problem. Kroppen til Mo var ikke perfekt i starten av denne sesongen. Dersom du jobber på et kontor, og om du ikke er 100 prosent bra i skuldra, så går det greit om det ikke er på armen med hånden du skriver med.

– Dersom du er fotballspiller, så må du vente til det er 100 prosent bra. Vi visste at han fortsatt var en spiller i verdensklasse. Vi måtte bare vente litt. Nå er alt bra igjen, sier Klopp.

Liverpool - Newcastle spilles onsdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]