Duncan med fire fulltreffere i 11-målsthriller

Liverpools U18-lag henger med i toppsjiktet etter en ellevill kamp i Middlesbrough lørdag.

1. des 2018 kl 15.39 Marius Rabben

I sin siste ligakamp i kalenderåret 2018 vant mannskapet til Barry Lewtas ungguttene hele 6–5 i nordøst, og ligger dermed poenget bak ligaleder Everton etter elleve kamper.

Kampens store spiller var Bobby Duncan, som var direkte involvert i samtlige Liverpool-mål med imponerende fire scoringer og to målgivende.

Den unge scouseren, fetteren til Steven Gerrard, åpnet ballet med et lavt skudd i det 3. minutt. Middlesbrough utliknet ved Stephen Walker på straffe like etter.

Seks mål før pause

Etter 13 minutter sendte samme Walker vertene foran etter et hurtig, sentralt angrep. Ledelsen varte bare i fem minutter før Liverpool snudde: Elijah Dixon-Bonner satte inn 2–2, og med sitt andre for dagen, denne gangen en lav fulltreffer fra 18–19 meters hold, sørget Duncan for 3–2 til gjestene kort tid før halvtimen var passert på Rockcliffe Park.

MÅLSCORER:
MÅLSCORER:  Elijah Dixon-Bonner, her fra en tidligere kamp.

Boro fikk en ny utlikning da Walker fant Isaac Fletcher som scoret fra kloss hold. 3–3 til pause!

Etter sidebyttet tok det bare to minutter før Middlesbrough fikk sin andre straffe, og Walker fullførte sitt hat-trick: 4–3 til hjemmelaget.

Men Bobby Duncan var ikke ferdig – tvert imot. Liverpool-juniorenes toppscorer hadde bare kommet halvveis for dagen før han headet inn 4–4, sitt tredje, etter timen spilt.

Målshowet fortsatte med nok en Boro-scoring fem minutter senere, til en ny hjemmeledelse, og med femten minutter igjen på klokka hadde Liverpool dermed alt å spille for. Og Duncan var fortsatt sulten på nettsus.

Sen avgjørelse

Spissen, som ble hentet fra Manchester City i sommer, hamret inn 5–5 med nok en smart, lav avslutning forbi keeper Harry Flatters, noe som er hans 16. mål for sesongen, før angrepskollega Paul Glatzel satte inn seiersmålet med 30 sekunder igjen av ordinær tid – som er hans 13. for sesongen.

Det betyr at Liverpool står med ni seire og to tap halvveis i U18 Premier League North, og har 37–20 i målforskjell. Tabelleder Everton står med 9–1–1 og 38–14 i målforskjell.

Neste kamp for U18 er hjemme mot Southampton i Premier League Cup om ei uke, før mange av spillerne skal i aksjon for U19 når Napoli kommer på besøk 11. desember. Årets siste U18-kamp er i FA Youth Cup mot Portsmouth 18. desember.

Liverpool U18 mot Middlesbrough: Jaros, Walls, Boyes, R. Williams, Savage, Clarkson, Dixon-Bonner (O’Rourke 72), Sharif, Glatzel, Duncan (Bearne 90), Longstaff.

I BØTTER OG SPANN:
I BØTTER OG SPANN:  Duncan noterte seg for fire mål og var nest sist på matchvinnerscoringen til Glatzel. Duoen står med henholdsvis 16 og 13 mål denne sesongen.