– Forspranget betyr ikke noe som helst

Jürgen Klopp heller kaldt vann i blodet på ekstatiske supportere, etter at Liverpool økte forspranget på toppen av Premier League-tabellen til seks poeng.

26. des 2018 kl 20.55 Einar Kvande

Liverpool har i løpet av de to siste serierundene opparbeidet seg et forsprang på seks poeng på toppen av Premier League-tabellen, etter at Manchester City har tapt sine to siste kamper.

– Det betyr ingenting. Vi spiller mot Arsenal og City i våre to neste kamper, så det er bra vi har seks eller sju poeng mer enn de andre lagene. Det er det eneste, svarte Klopp på spørsmål om betydningen av dette forspranget under sin pressekonferanse etter kampen.

– Vi har hele tiden ønsket å skape en situasjon der vi legger grunnlaget for resten av sesongen, og nå er første halvdel av sesongen over. Vi har sagt at vi ønsker å skrive vår egen historie. Vi er det første Liverpool-laget i Premier League-historien som er ubeseiret på de første 19 kampene. Det er litt historisk, og et fint steg i riktig retning.

Ubeseiret etter halvspilt serie

– Vi har sluppet inn bare sju mål. Det er et veldig, veldig godt tall. Vi befinner oss i en god situasjon. Det er opplagt. Men det skal spilles 19 kamper til.

Vi befinner oss i en god situasjon. Det er opplagt. Men det skal spilles 19 kamper til.Jürgen Klopp

– Vi skal spille mot City, vi skal spille mot Arsenal, vi skal spille mot Tottenham, vi skal spille mot dem alle igjen og igjen, kanskje i flere turneringer. Så det blir veldig vanskelig. Det er lenge igjen, noe vi er klar over. Jeg ante ikke hvordan det gikk med de andre lagene. Jeg visste ikke engang at de spilte på samme tidspunkt, så jeg fikk høre om resultatene først etterpå. Jeg kan si at det ikke forandret så mye for meg, om noe som helst egentlig. Det er bare informasjon.

– Vi må vinne våre egne kamper. Vi må være fokuserte. Vi må være i god form. Det er viktig, og så får vi se hvor det tar oss, avsluttet Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]