– Han har et enormt potensial

Jürgen Klopp fryder seg over at Joe Gomez har signert en ny langtidskontrakt.

10. des 2018 kl 12.22 Einar Kvande

Joe Gomez kom til Liverpool sommeren 2015, og mandag morgen satte forsvarsspilleren navnetrekket sitt på en ny kontrakt som innebærer at han vil være minst ni år i Anfield-klubben om han fullfører avtalen.

Nyheten kommer bare noen dager etter at Gomez fikk et brudd nederst i venstre legg i kampen mot Burnley på Turf Moor. Jürgen Klopp føler seg imidlertid trygg på at Gomez vil være tilbake på det samme høye nivået som før skaden, når han kommer tilbake i spill utpå nyåret.

– Dette virker veldig fornuftig for alle involverte, sier Klopp til Liverpoolfc.com om den nye kontrakten til Liverpools nummer 12.

– Joe sin utvikling og fremgang har vært strålende de siste par sesongene, og jeg kan bare se at fremgangen vil fortsette. Han er veldig ivrig etter å lære, og ivrig etter å forbedre seg. Jeg tror egentlig ikke hans potensial har noen grenser. Vi har sett hvor modent han har opptrådt ute på banen denne sesongen, og det skal Joe selv ha all æren for. Det skyldes de gode holdningene han har, fortsetter Liverpool-manageren.

Allsidig og ydmyk

– Hans allsidighet gjør han enda mer verdifull for oss. Han kan spille midtstopper i nesten hvilket system som helst. I tillegg kan han bekle begge back-posisjonene. Det er ingen overdrivelse å si at han allerede er en av Englands beste forsvarsspillere. Men vi må likevel huske på at han fortsatt er veldig ung, og har rom for ytterligere forbedring og utvikling. Det er utrolig spennende.

Jeg tror jeg nylig beskrev ham som den hyggeligste gutten på planeten, og jeg mener det!Jürgen Klopp

– Jeg tror jeg nylig beskrev ham som den hyggeligste gutten på planeten, og jeg mener det! Han er utrolig ydmyk, og veldig jordnær. Det er en fornøyelse for meg selv, staben min og de andre spillerne å jobbe sammen med ham hver dag på Melwood.

– Jeg mener Liverpool er det perfekte hjem for ham nå. Vi vil dra nytte av hverandre, både spiller og klubb. Vi er det perfektet miljøet for ham til å nå sitt fulle potensial, og han gjør vårt lag og vår tropp sterkere. Jeg elsker at han er så ivrig etter å lære fra alle i garderoben. Han suger til seg erfaringer, samtidig som han finner sin egen vei.

– Jeg ser virkelig frem til å ta hans karriere til neste nivå. Akkurat nå er han selvsagt skadet, men han har allerede bidratt mye denne sesongen, og jeg er ikke i tvil om at han vil være tilbake på det samme høye nivået som han var før skaden, når han kommer tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]