– Har vært alt jeg forventet

Klopp er storfornøyd med klubbens to dyreste signeringer.

2. des 2018 kl 13.12 Marius Rabben

Det er snart et år siden Virgil van Dijk ble rød for den mye omtalte summen på 75 millioner pund. Debuten kom mot dagens motstander, Everton, i FA-cupen, og stopperkjempen ble like godt matchvinner foran The Kop.

Siden har han vært en fast brikke i midtforsvaret. Noen spillere trenger tid på seg til å venne seg til Jürgen Klopps spillestil, men Virgil kom rett inn i det.

– Enklere for en midtstoppere enn midtbanespiller

– Har han vært alt jeg forventet? Ja, absolutt. Fra første sekund har han vært briljant, sier Klopp, ifølge Liverpool Echo.

– Det er enklere for en midtstopper å komme inn og spille; justeringene til resten av laget er ikke så store. Det er mye vanskeligere for en midtbanespiller, for det er mer å gjøre og du ser ikke situasjoner så tydelig.

– Men han har vært briljant så lenge han har vært hos oss. Jeg visste lenge før han signerte at han ville være en enestående spiller.

Det er den gode miksen av imponerende ferdigheter og lederegenskaper som gjør ham så god, mener Klopp. Og på spørsmål om nederlenderen har gjort lagkameratene bedre med sin tilstedeværelse, sier manageren:

– Hvis han har gjort det, så er det bra. Det er sånn det er med kvalitetsspillere. De gir selvtillit til andre spillere.

Alisson har stått til forventingene

Bak forsvarskjempen står det også en brasilianer som har fått en kjempestart på Liverpool-karrieren. Han ble hentet for 66,8 millioner pund fra Roma, og har hatt den beste ligastarten som Liverpool-keeper i form av antall baklengs. Foran den 14. seriekampen står de røde med kun fem innslupne mål.

– Alisson er sannsynligvis mindre søramerikansk enn noen av dere, sier Klopp smilende til pressen.

– Han kommer fra den mer kjølige delen av Brasil, motsatt av Bobby (Firmino), og det gjør at han stort sett virker europeisk. Han er veldig rolig, veldig god, forklarer Klopp.

– Han er alt vi trodde han ville være da vi signerte ham, noe som er godt nytt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]