– Spillerne mine forstår hva som kreves i dag

Merseyside-derbyet er en perfekt mulighet for å slå tilbake etter nedturen i Paris.

2. des 2018 kl 09.32 Marius Rabben

– Jeg er ikke interessert i tall og statistikk fra tidligere møter, sier Jürgen Klopp i kampprogrammet til det 232. oppgjøret mellom Liverpool og Everton.

– Jeg er ikke interessert i forventninger eller spådommer. Jeg er ikke interessert i hvem som er favoritt eller ei. Dette er et derby: to klubber som deler by og skilles av noen meter. Det intense ønsket om å vinne er noe vi kan garantere at enhver supporter på Anfield har. Så for oss som lag handler det om å levere: gå ut og kanaliser den positive energien fra dette møtet.

– Et veldig godt fotballag

Forrige sesong endte begge Merseyside-derbyene i Premier League uavgjort. Men en stor endring hos de blå er at Sam Allardyce ble byttet ut med Marco Silva i sommer. Det er en manager Klopp har til gode å beseire.

– Jeg var en stor beundrer av Marco for hvordan han fikk lagene sine til å spille i Hull City og deretter Watford, og han er tydelig en meget talentfull trener og manager, fortsetter tyskeren.

Andy Robertson snakker varmt om portugiseren som person, taktikker og mann-til-mann-manager, legger Klopp til.

– Så det er ingen overraskelse at han allerede har gjort Everton skikkelig konkurransedyktige. De har rekruttert veldig bra til en allerede sterk spillerstall. Alt dette har skapt et veldig godt fotballag, og prestasjonene og resultatene deres underbygger det.

– Jeg mener det er fair å si at et annerledes Everton kommer til oss i dag, og det betyr at uansett hvor hardt vi har måttet jobbe i tidligere derbykamper, så må vi øke det denne gangen. Men de vet også at de kommer til å møte en veldig sterk og motivert motstander.

Nederlaget i den franske hovedstaden gir de revansjelystne spillerne også et ekstra insentiv til å vise seg fra sin beste side foran egne supportere i dag.

Nye spillere vil vise seg frem

– Vi har det vondt etter onsdagen fordi jeg mener det var omstendigheter i den kampen som gjorde at vi var klare til å spille en ny kamp umiddelbart etter sluttsignalet, slår Klopp fast.

– I likhet med Everton har vi nye spillere siden forrige gang vi møttes, og de vil være sultne og ivrige etter å oppleve denne kampen og vise fansen at de forstår viktigheten av den. Ingenting etablerer en spiller bedre enn å prestere på høyeste nivå i en kamp som denne. Det er en fin motivasjon.

– Jeg stoler fullt og helt på at spillerne mine forstår hva som kreves fra dem i dag. Det har de tidligere bevist flere ganger. Vi har vært enestående gode i Premier League så langt, noe som er grunnen til at tabellen ser ut som den gjør.

– Vi har gått inn til hver kamp og forstått at det er en ny og unik utfordring, en helt ny kamp som kan vinnes. Det samme gjelder i dag.

Avspark på Anfield er kl. 17.15. Derbyet sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]