– Helt normalt at den defensive jobben koster litt av det offensive

Manageren svarer på kritikken om lite kreativitet fra midtbanen.

1. des 2018 kl 09.48 Marius Rabben

I inngangen til desember kan Liverpool-fansen se tilbake på et år hvor det har blitt satset hardt på å styrke forsvaret og keeperplassen i tillegg til at hele angrepstrioen har forlenget sine kontrakter.

Men etter onsdagens nederlag mot PSG har mange pekt på midtbanen som et problem når fokuset er offensivt, med for like spillere og mangel på kreativitet. Tapet var de rødes tredje strake på bortebane i Champions League, og på de tre kampene fikk laget kun til fem avslutninger på mål.

– Det er logisk

Straffesparket til James Milner i Paris er Liverpools eneste scoring i løpet av de 270 minuttene på fremmed gress.

Konfrontert med temaet foran Everton-kampen forklarer Jürgen Klopp at det er en naturlig konsekvens av at mannskapet er blitt bedre bakover.

– Det var ikke en briljant kamp, men det var en stor fight og vi tapte. Og etter det spør du meg om å være kreativ på midtbanen? Det er ganske rart, for å være ærlig. Når alt er briljant og vi scorer mange mål, spør dere om forsvaret og hvordan vi kan fikse det. Vi har fikset det, på en måte, og det første steget da er alltid at det koster deg litt av flyten og kreativiteten. Det er helt normalt. Hvis noen tenker over det, vil de kunne se klart at det er logisk.

– Så når vi fikser det (defensive), er ikke det første jeg kan si til guttene at «det er ikke nok offensivt». Det ville vært crazy. Vi må fortsatt forbedre oss, og det er det vi gjør. At det ville endret alt mulig om vi hentet inn en ny spiller? Det er bullshit, og det vet du, sier Klopp, ifølge Telegraph.

Sammen med Milner startet kaptein Jordan Henderson og Georginio Wijnaldum i midtbanetreeren onsdag. På benken satt blant andre Naby Keïta og Xherdan Shaqiri, som begge kom innpå i 2. omgang, i tillegg til Fabinho, noe som gir gode alternativer mellom angrepet og forsvaret. Og sommerkjøpene kommer til å bidra mer i tiden som kommer, påpeker manageren.

Klopp sier han forstår spørsmålene om hvorfor Keïta og Fabinho, som sammen kostet ca. 95 millioner pund, ikke spiller regelmessig. Sistnevnte har vært på benken siden landslagspausen, mens Keïta, som riktignok har mistet med en måned i høst med en hamstringskade, ikke har startet en Premier League-kamp siden september.

– Til samme tid neste år kommer vi alle til å snakke om Naby og Fabinho slik vi snakket om Oxlade forrige sesong. I begynnelsen var ikke ting på plass, og det ble hele tiden spurt: «Hva med Oxlade-Chamberlain?»

– Kanskje dere ikke spurte så mye fordi ingen forventet så mye. De tenkte at han var for dyr, så kom han tilbake og var klar. Jeg forstår det, 100 prosent. Men det er ikke vårt problem.

– Å skape ting er ikke problemet

– PSG er et av verdens beste lag. Det så ikke sånn ut nå fordi vi ga dem mange problemer. De to målene deres kom etter bra spill med individuelle kvaliteter og godt press. Etter det hadde de kontringer og forsvarte seg bedre enn de har gjort i alle kamper de siste fem–seks årene. Og med mer lidenskap. De ga hverandre high-fives etter en duell med Mo (Salah) og slike ting.

– Av alt jeg har sett fotballmessig i dette landet, kan jeg faktisk ikke hjelpe folk hvis de ikke liker den fotballen vi spiller. Jeg blir konfrontert med det hele tiden – at det er noe som mangler. Hva er det? Selvfølgelig kan det bli bedre, men det er ikke på grunn av én spiller. Vi er kreative. Jeg vet ikke hvor mange mål vi har scoret, men vi har hatt enda flere sjanser. Å skape ting er ikke problemet.

– Til syvende og sist er vi alltid det beste laget i kampene vi vinner. Det er ganske sjelden at det er sånn. Ikke én heldig kamp hvor det har vært: «Wow, hvordan skjedde det?!»

– Jeg forstår at dere er nødt til å skrive ting, ikke noe problem, men bare skriv det og ikke spør meg om det, for jeg er ikke interessert; jeg kan ikke svare på det. Jeg ber ikke spillerne mine om å gjøre en ting, for så å offentlig be dem gjøre noe annet.

– Everton er ikke passive lenger

Søndag kveld venter Everton, som frustrerte Klopp og de røde med to uavgjort i ligaen forrige sesong. En stor endring hos blåtrøyene fra sist er sommerens managerbytte, fra Sam Allardyce til Marco Silva.

– Utviklingen til Everton er åpenbar. Et helt annet lag, en annen stil, så det er bra. Tidligere var det tydelig at Everton ville være passive, men sånn er det ikke nå lenger. Dette vil bli en skikkelig fight, med åpne rom og fart på begge kantene. Dette blir en skikkelig fotballkamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]