Henderson om «rivalene» Keita og Fabinho

Sommerkjøp som begynner å komme i form vil gjøre det enda vanskeligere for kaptein Jordan Henderson å få spilletid.

7. des 2018 kl 00.14 Torbjørn Flatin

Fabinho var en av Liverpools beste i derbyet mot Everton, før Naby Keita for mange var «man of the match» mot Burnley på onsdag kveld. Spillere som kom til Anfield for et totalt utlegg på om lag £95M i sommer.

Det at Liverpool nå har fått et mer typisk midtbaneanker i Fabinho og en «duracell-kanin» med ypperlig ballkontroll som Keita vil sørge for at kampen om en plass på midtbanen blir enda hardere. Det vil ikke minst Jordan Henderson få merke.

God med ballen

- Jeg synes han startet virkelig bra og så fikk han en skade som satte ham noe tilbake, reflekterer Hendo til Liverpool Echo om Naby Keita.

- I kveld (mot Burnley) synes jeg imidlertid han var fremragende.

- Du kan se hvor god han er med ballen, hvor komfortabel han er når han driver framover med ballen i beina, noe som er viktig for oss. Jeg tror han vil bare bli sterkere etter hvert som han får flere kamper og mer erfaring. Allerede kan du imidlertid se at han er en fantastisk spiller.

Behøver tid

- Jeg vet ikke om han forstår meg, fortsetter kapteinen om Fabinho, som foreløpig ikke kan stort engelsk. – Han har de som snakker brasiliansk og fransk rundt seg.

- Her er vi imidlertid alle i en felles gruppe ute på banen. Jeg mener at alle gjør det lett for folk å etablere seg her, men det vil likevel ta tid når du kommer fra en annen liga. Han gjør det bra.

- Vi behøver alle i troppen over de neste månedene da kampene kommer i rask rekkefølge. Vi har behov for at alle er med og spiller en rolle.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]