Inspirert av Liverpools utvikling

Unai Emery mener Liverpool kan gå ubeseiret gjennom sesongen.

28. des 2018 kl 08.39 Arild Skjæveland

Arsenal-manager Unai Emery har holdt sin pressekonferanse før lørdagens møte med Liverpool på Anfield.

Der fikk han spørsmål om Liverpools sesong hittil, og spanjolen mener Jürgen Klopps lag er kapable til å gå ubeseiret gjennom sesongen.

– For øyeblikket er de ubeseiret, og de kan klare det. De kan klare det fordi de fortsatt ikke er slått. Vi spilte mot Liverpool for tre år siden med Sevilla i Europa League-finalen, og når jeg ser på utviklingen, så er det et veldig bra eksempel, sier Emery ifølge arsenal.com

– Progresjonen til Liverpool er tydelig. For tre år siden var de ikke i Champions League, og spilte Europa League, fordi de tapte mot oss i Sevilla. Utviklingen deres er et godt eksempel for oss nå, der vi er for øyeblikket. Vi må kreve mye av oss selv for å utvikle oss raskt, men trenger også tid, for tålmodighet er veldig viktig for oss, sier han.

Forventer en annerledes kamp

Det endte 1-1 da de to lagene møttes på Emirates Stadium tidligere denne sesongen. Emery forventer at det blir en annen type kamp på Anfield.

– For det første, så har de veldig mye selvtillit på sin stadion med sine supportere. Atmosfæren er noe annet jeg vil trekke frem. Men vi har spillere som er vant med å spille i store kamper, også mot Liverpool. Vi vet at det blir vanskelig for oss, men det er en stor test.

– Jeg er veldig motivert for det, og gleder meg til å se hvordan vi svarer. Vi er ferdig med første halvdel av sesongen, og er i en god posisjon med 38 poeng. Ikke en veldig god posisjon, men ganske god i forhold til noen andre lag. Liverpool utgjør forskjellen, og vi må levere en stor kamp for å litt og litt minske gapet mellom dem og oss.

– Det er en veldig stor kamp for både dem og oss. De er ubeseiret denne sesongen, og har veldig mye selvtillit fra en spillergruppe som presterer veldig bra. Jeg ser på progresjonen deres over det siste året, og nå er de kanskje i sin aller beste form. Det kommer til å bli annerledes i Liverpool enn det det var på Emirates.

Liverpool - Arsenal spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]