- Puslespillet er komplett

Dejan Lovren forklarer hvorfor Liverpool har spilt som et mesterlag under første halvdel av sesongen.

28. des 2018 kl 00.59 Torbjørn Flatin

29 år gamle Dejan Lovren er inne i sin 5. sesong med Liverpool. Han legger ikke skjul på at dagens Liverpool er det beste han har spilt for.

Erfaring

- Jeg tror det er erfaring, svarer kroaten på spørsmål fra Liverpool Echo om hva dette laget har og som man ikke har hatt tidligere.

- Det er fortsatt ganske mange spillere som fortsatt er her og det har vært som et puslespill. Det har alltid vært noe som manglet, men nå synes jeg puslespillet er komplett.

Hver kamp en finale

- Ingen visste det for å være ærlig, vi hørte det først når vi kom inn, sier Dejan om at Manchester City tapte igjen.

- Det var som «hva skjedde? Virkelig? Igjen?». Slik kan imidlertid fotballen være, det kan skje alle og vi må lære av andres feil.

- Vi vet at i fotballen kan alt forandre seg fort. For oss er hver kamp som en finale. Det er fint å høre alle de positive ordene, men det er ikke positive ord vi lever av, vi lever av å vinne kamper og det er det som betyr noe.

Må være sultne

- Vanligvis når jeg er i en slik situasjon er det for å sparke ballen ut, men denne gangen var jeg heldig nok til å sette den i mål, sier Lovren om sin scoring mot Newcastle.

- Vi har scoret ganske mange mål fra dødballer. Vi fikk en til fra Fabinho, som jeg vil si tok min goal(!) Det spiller ingen rolle, det viktigste er de tre poengene og at vi beholder en vinnermentalitet.

- Vårt fundament i forsvarsspillet dreier seg ikke om de fem bakerste, men om Mo, Bobby, Sadio, Shaq, alle de framme som er våre første forsvarere.

- Vi vet at når vi ikke slipper inn et mål, da vil vi score. Det er vår nøkkel og at vi alltid må være sultne.

- Det var vanskelig nok mot Newcastle, fordi du har gode motstandere. Neste kamp er Arsenal, deretter City, men vi vet hvordan vi skal kontrollere slike kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]