Virgil van Dijk om hvorfor han valgte Liverpool

Liverpools ruvende midtstopper forklarer hva han ser etter når han bytter klubb.

27. des 2018 kl 16.50 Torbjørn Flatin

Et år etter at han bestemte seg for å velge Liverpool FC er det Virgil van Dijk som er i fokus. Rekordkjøpet har gjennomført 12 imponerende måneder i helrød drakt.

På Liverpools hjemmeside forklarer Virgil hvorfor det har blitt som det har blitt foreløpig i hans karriere. Han spilte sin første kamp som profesjonell like før han fylte 20 år i Groningen, flyttet deretter til Celtic og Southampton, før Liverpool kjøpte ham for £75M.

Vi har notert oss noe av det han sier etter et år på Anfield.

Kjente Anfield

«Det å bytte klubb er en stor avgjørelse for en spiller og slik har det også vært for meg. Når Liverpool viser interesse, da må du tenke på alt: spillerne som er der, folk som arbeider i klubben, fansen, stadion, treningsanlegg, livsstilen…»

«Jeg hadde allerede spilt på Anfield to ganger som motstander. Første gangen ble det uavgjort, da Christian (Benteke) scoret med en heading og Sadio utlignet for Southampton. Den siste gangen var meg med å tape 3-0 med Southampton.»

«Det å spille på Anfield var noe jeg alltid så fram til og trivdes med. Atmosfæren, stadion, underlaget er alltid fantastisk. Det var alltid en god følelse å komme dit.»

Kjente Liverpool

«Mine tidligste minner om Liverpool er trolig fra da jeg så på Champions League på fjernsyn som guttunge. Da nederlandske lag spilte fikk vi alltid se høydepunkter fra andre kamper, slik ble jeg oppmerksom på Liverpool. Nå er det også slik at Liverpool er en av de største klubbene i verden og alle kjenner til dem.»

«Jeg har alltid vært opptatt av å gå til en klubb hvor alt fungerer både på og utenfor banen. Det er viktig at du føler deg som en del av en familie og at du har den støtten du behøver.»

«Slik har alt det jeg forventet fra Liverpool blitt oppfylt under det siste året. Faktum er at noen ting er enda bedre enn jeg hadde sett for meg at de ville være.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]