– Jeg ble sliten av å se på Robertson

Jose Mourinho innrømmer at hans lag ble løpt i senk på Anfield.

16. des 2018 kl 21.59 Einar Kvande

– Liverpool spiller i 200 kilometer i timen både med og uten ballen. Jeg er fortsatt sliten etter å ha sett på Robertson. Han sprinter en 100 meter hvert minutt! Helt utrolig, oppsummerte Jose Mourinho 3-1 nederlaget for Liverpool på Anfield.

– Liverpool fortjente seieren, men det var hardt for mine spillere å svelge at de tapte når de jobbet så hardt, la United-manageren til.

Det beste laget vant

– Liverpool er det beste laget av oss. Vi tåler ikke sammenligning med Liverpool når det gjelder intensitet og pressing.

– De hadde et sterkt lag. De viste at de var det beste laget. Men det er vanskelig å akseptere måten målene deres kom på.

– Vi slet mest de første 20 minuttene av kampen. Vi klarte ikke å håndtere deres fantastiske intensitet og pressinh, men etter det klarte vi å beholde roen og opptre kontrollert.

Jeg er fortsatt sliten etter å ha sett på Robertson. Han sprinter en 100 meter hvert minutt! Helt utrolig!Jose Mourinho

– Liverpool ble frustrerte når midtstopperne deres kom fremover og skjøt høyt opp på tribunen. Det var i den perioden vi hadde mer kontroll.

– Men Shaqiri fikk to enkle mål, og på grunn av retningsforandringene hadde vi ingen sjanse.

– Dersom du ønsker å snakke om hell, kan du snakke om deres andre og tredje mål. Vårt mål kom etter godt angrepsspill. Keeperen deres gjorde hva jeg vil kalle en halvtabbe.

Sammenligner Liverpool med sitt eget Porto-lag

Mourinho har fortsatt håp om en topp fire-plassering denne sesongen, selv om laget hans ligger på sjetteplass etter 17 serierunder, elleve poeng bak Chelsea på fjerdeplass, og hele 19 poeng bak Liverpool på toppen av tabellen.

– Jeg tror vi kan klatre dit. Hva som gir meg troen på det? Vi har spilt borte mot Liverpool, Chelsea og City, de tre beste lagene om vi ser bort fra Tottenham. Vi kan ta mer poeng i andre halvdel av sesongen.

– Vi har masse spillere som alltid er skadet. Når du er permanent skadet, er det vanskelig å komme i form.

Mourinho mener Liverpool har 6-7 spillere som hans spillere simpelthen ikke er i stand til å matche.

– Da vi hadde ballen i laget, og intensiteten gikk ned, ble det enklere å være med i kampen. Liverpool kan sammenlignes med Porto-laget mitt. Det beste laget på overganger. De kjempet som hunder.

– Jeg er godt fornøyd med innsatsen og holdningene til mine spillere ute på banen. Jeg tar ansvar for tapet. De ga absolutt alt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]