Kan sette klubbrekord

Aldri tidligere i Premier League-sammenheng har Liverpool gått ubeseiret i 18 kamper på rad.

15. des 2018 kl 23.35 Einar Kvande

Dersom Jürgen Klopps menn unngår tap mot Manchester United vil de sette klubbrekord søndag ettermiddag. Liverpool er nå ubeseiret på de 17 siste Premier League-kampene, og det er tangering av klubbens Premier League-rekord satt av Rafael Benitez sitt lag i 2008.

Et positivt resultat mot de røde djevlene fra Manchester vil sørge for at kamprekken blir forlenget til 18 kamper, som inkluderer alle seriekampene denne sesongen samt den siste kampen forrige sesong.

En seier mot United vil bety at Liverpool har vunnet seks ligakamper på rad for andre gang denne sesongen.

Klopps menn har holdt buret rent i elleve av de tolv siste hjemmekampene i ligaen. Bare Cardiffs Callum Paterson har scoret på Anfield i ligaen siden West Ham var på besøk den 24. februar.

Det er bare i sju av 60 hjemmekamper i ligaen at Liverpool ikke har scoret under Klopps ledelse. Manchester United står for tre av de kampene.

Ubeseiret i 28 hjemmekamper i ligaen

Dersom kampen ender 0-0 vil det bare være andre gang i klubbens historie at Liverpool spiller tre målløse ligakamper på Anfield mot samme lag i tre påfølgende sesonger. Forrige gang var mot Tottenham fra 1969 til 1971.

Liverpool er ubeseiret i 28 hjemmekamper i ligaen på rad. 19 seiere og 9 uavgjorte resultater. Dette er deres sjuende lengste resultatrekke av denne typen, og klubbens beste på ni år.

Siden han tok over Liverpool har Klopp vært med på å slå 25 av de 26 lagene han har møtt i Premier League. Unntaket er United.

Liverpool-keeper Alisson Becker har satt ny klubbrekord i Premier League ved å være ubeseiret i sine første 16 ligakamper for klubben. Javier Mascherano hadde den gamle rekorden, satt i 2007.

Ti Liverpool-innbyttere har scoret mot Manchester United i alle turneringer opp gjennom årene. Bare mot Stoke (13) og Fulham (11) har Liverpools innbyttere funnet veien til nettmaskene hyppigere.

Liverpool v Manchester United ser du på TV 2 Sport Premium i morgen, søndag 16. desember klokken 17.00.

Kilde: Liverpoolfc.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]