– Klopp er som en farsfigur med voldsom lidenskap

Roberto Firmino om den avgjørende desembermåneden, og hvordan det er å spille under under Klopp.

18. des 2018 kl 13.42 Vebjørn Olsen

Desember er den mest tettpakkede måneden i Premier League. Liverpool spiller hele sju kamper i ligaen, i tillegg til Champions League-kampen mot Napoli. Til nå i desember har de røde vunnet alle kampene med en målforskjell på 12-2.

Tre kamper gjenstår før vi skriver 2019. Allerede på fredag besøker Liverpool Molineux Stadium for en tøff bortekamp mot Wolverhampton. Boxing Day kommer Newcastle på besøk til Anfield, før året avsluttes med en ny hjemmekamp mot Arsenal 29. desember. Det nye året startes med bortekamp mot Manchester City 3. januar.

– Desember er alltid en spesiell måned i Premier League. Det er mange kamper og det er ofte en avgjørende måned i kampen om ligatittelen. Dette er en veldig viktig måned for Liverpool, sier Firmino.

Har store ambisjoner

Selv om de fleste ikke vil snakke om ligagull ennå, har verken Klopp eller spillerne lagt skjul på deres mål om å vinne trofeer.

– Det er selvfølgelig veldig vanskelig å gå gjennom sesongen ubeseiret, men vi fortsetter rekken ved hjelp av hard jobbing. Vi sikter høyt og går for trofeer. Vi er en stor klubb, som alltid skal være i tittelkamper. Fortsetter vi å spille så bra som vi gjør nå, får vi se hvor det tar oss, sier den brasilianske spissen.

FARSFIGUR:
FARSFIGUR:  Firmino trives med Jürgen Klopp

Elsker å spille under Klopp

Brasilianeren, som ble hentet til Liverpool i 2015, har bare blitt bedre og bedre under Klopps ledelse. Han trekker frem tyskerens entusiasme og lederevne, og hvilken positiv påvirkning det har på hele spillergruppen.

– Å spille for han er en fantastisk opplevelse. Jeg elsker det, i likhet med resten av laget. Vi har lært veldig mye av han etter at han kom hit, og vi fortsetter bare å bli bedre. Han er sånn han viser seg i offentligheten: farsfiguren med en voldsom lidenskap, sier Firmino.

Etter Liverpools beste sesongstart noensinne, ligger Manchester City bare ett poeng bak på tabellen, og de rødes nummer 9 fokuserer derfor ikke alt for mye på noen andre enn seg selv og laget sitt.

– Jeg håper vi kan oppnå noe stort i nærmeste fremtid, men vi er så vidt i gang. Det er fortsatt mye fotball som skal spilles.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]