Klopp har fortsatt flere alternativer på høyrebacken

Jürgen Klopp vil ikke gå med på at han har en skadekrise i forsvarsrekka.

14. des 2018 kl 15.28 Einar Kvande

– Nathaniel Clyne har dessverre vært skadet de siste 2-3 ukene. Det har ikke vært snakk om noen alvorlig skade, men alvorlig nok til at han ikke har kunnet trene. Heldigvis har han kunnet trene for full igjen de siste fire dagene, så det er bra, sa Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– Om han er klar for 90 minutter? Jeg vet ikke. Om han er klar for å spille? Ja.

Clyne har spilt bare en førstelagskamp denne sesongen, og skader har ført til at han bare har spilt fem førstelagskamper hele inneværende kalenderår.

– Clyney er en erfaren spiller. Om han er i perfekt form? Nei. Er han rutinert nok til å spille? Ja, 100 prosent. Vi har andre muligheter også, så vi kommer ikke til å presse Clyney gjennom en hel kamp nå etter så kort tid tilbake i trening.

Andre muligheter

– Vi har fortsatt noen unge spillere i bakhånd også. Vi har Rafa Camacho, som spilte utrolig bra under preseason. Selv Curtis Jones spilte da. Jeg tror begge de to spilte mot United under preseason.

– Vi har andre muligheter også, og så lenge vi har valgmuligheter, er alt bra. Dersom vi ikke har noen opplagte muligheter lenger, må vi være kreative. Forhåpentligvis trenger vi ikke å være kreative så ofte, for det er aldri noe godt tegn med tanke på dybden i troppen. Men for øyeblikket er alt greit.

Heldigvis ser det ikke ut til at skaden til Trent Alexander-Arnold er så ille som først fryktet, og scouseren kan være tilbake i forsvarsrekka allerede mot Newcastle 2. juledag om de mest optimistiske prognosene holder stikk. Liverpool vurderer utviklingen til høyrebacken dag for dag, etter skaden han fikk i sluttsekundene av kampen mot Napoli.

– Jeg er ikke sikker på om det er riktig å beskrive vår situasjon som en krise. En krise er etter min mening noe du selv føler er en krise. Jeg føler ikke at vår situasjon er det.

Matip var uheldig

Liverpool har som kjent Joe Gomez og Joël Matip ute skader helt frem til siste halvdel av januar.

– Trents skade er ikke like alvorlig som skadene de to andre spillerne har, men det er selvsagt langt unna gode nyheter at han ble skadet også. Det er åpenbart.

– Det var uflaks også, spesielt med Joël, som ble skadet i kampens siste sekund. Da jeg fikk spørsmål om det på pressekonferansen etter kampen visste jeg ikke om det, fordi jeg hadde gått fra det ene til det andre, og så han ikke ute på banen fordi jeg snakket med Carlo Ancelotti.

– Både Joël og Joe har startet rehabiliteringen.

– Trent følger vi med på fra dag til dag. Det er ikke kult, men så lenge vi har nok spillere er det vår jobb å finne en løsning, og vi vil ha en løsning klar til helgen også, selv om den selvsagt ikke er perfekt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]