Legger presset på Liverpool og City

Tottenham henger med i toppen, og Mauricio Pochettinos lag har gått litt under radaren.

24. des 2018 kl 09.46 Arild Skjæveland

Søndag vant Tottenham sin fjerde strake ligakamp, da de knuste Everton 6-2 på Goodison Park.

Spurs er nå bare to poeng bak Manchester City, og seks poeng bak Liverpool. De har fått en luke på fem poeng ned til Chelsea på fjerdeplass og Arsenal på femte.

– Det er så tøft å vinne Premier League, men vi vil prøve, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino til BBC etter kampen.

– De klare favorittene er Liverpool og Manchester City. Vi er med, men det er også Chelsea, Arsenal og Manchester United. Fotball handler om å prestere jevnt. Dersom vi klarer å gjøre det, og spille slik vi gjorde i kveld, tror jeg vi kan være en skikkelig utfordrer – men det er langt igjen, sier han.

Tøft program

Tottenham har minst hvile av topplagene i juleprogrammet. De spiller mot Bournemouth på Wembley på Boxing Day, hjemme mot Wolves tre dager etter, og så borte mot Cardiff 1. januar.

– Det kommer til å bli tøft å være med i fire turneringer, men vi skal prøve, sier Pochettino.

Hueng-min Son var Spurs sin store spiller på Goodison, med to mål og to målgivende. Han er tatt ut til å spille Asiamesterskapet i fotball i januar, men skal ikke dra før 13. januar når Spurs har møtt Manchester United. Resten av lagkameratene drar allerede nå, og det går utover Newcastle som mister Sung-yong Ki mot Liverpool.

Liverpool og Tottenham skal ikke møtes før 30. mars. Den kampen spilles på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]