EN KOLOSS  Men for seks år siden var Virgil van Dijk døden nær.

Liverpool-stjernen ble alvorlig syk mens han spilte for Groningen

Virgil van Dijk fryktet for sitt eget liv.

I en artikkel i FourFourTwo, som er blitt gjengitt av Liverpool Echo, kommer det frem at midtstopperen måtte hasteopereres mens han spilte for Groningen i 2012. Van Dijk var bare 20 år den gangen, og hadde vært i strålende form i Eredivisie i 2011/12-sesongen, hans første hele sesong på seniornivå.

Etter at han spilte hele kampen i en 1-0 seier over Excelsior ble Van Dijk syk.

– Virgil var syk, men vi visste ikke hvor ille det var. Først trodde vi det bare var influensa. Han var hjemme i noen dager, og hadde store smerter. Han dro til et lokalt sykehus, og de kunne ikke finne noe galt, så de sendte ham hjem igjen, minnes Dick Lukkien, som var Groningens reservelagstrener på den tiden.

– Smertene ble verre, og moren hans kom for å besøke ham. Hun skjønte hvor dårlig det stod til med ham. Hun fikk ham til et annet sykehus, noe som viste seg å være livsviktig.

Nyreinfeksjon

Van Dijk hadde fått en nyreinfeksjon, som førte til at han ble operert umiddelbart. Midtstopperen gikk glipp av de to siste månedene av sesongen.

Under et intervju ikke lenge etter operasjonen i 2012 avslørte Van Dijk hvor redd han hadde vært.

– Jeg husker fortsatt at jeg lå i den sengen. Det eneste jeg kunne se var ulike slanger som kom ut av kroppen min. Kroppen min hadde kollapset helt, og jeg klarte ikke å gjøre noe som helst. I slike øyeblikk går de verste tanker gjennom hodet ditt.

– Livet mitt hang i en tynn tråd. Jeg og min mor ba til Gud, og diskuterte mulige utfall. Jeg måtte til slutt signere et slags testamente, der det ble slått fast at om jeg døde så ville en del av pengene mine gå til min mor. Ingen ønsket selvsagt å snakke om dette, men vi måtte gjøre det. Det kunne ha blitt slutten for meg.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.02.2019 kl 21:39

Vil gi fansen mer å synge for

Når Liverpool møter Bayern München i Champions League på tirsdag, håper Andy Robertson at de kan dra full nytte av hjemmebanefordelen.

+
15.02.2019 kl 20:52

Ungguttene har fått matchet seg med de beste

Gjennom den siste uken har flere av spillerne fra Liverpools ungdomslag fått ta del i treningsleiren i Marbella, og fått testet seg mot førstelagsspillerne.

+
15.02.2019 kl 18:54

Slik har Klopps Liverpool gjort det mot tysk motstand tidligere

Før møtet med Bayern München har Jürgen Klopp til gode å tape en Europacup-kamp mot tysk motstand som Liverpool trener.

+
15.02.2019 kl 18:15

Vurderte å droppe fotballen

Rhian Brewster var denne uken tilbake på trening med førstelaget, etter 13 måneder med rehabilitering, men veien tilbake har vært lang for 18-åringen.

+