Liverpool-stjernen ble alvorlig syk mens han spilte for Groningen

Virgil van Dijk fryktet for sitt eget liv.

5. des 2018 kl 13.07 Einar Kvande

I en artikkel i FourFourTwo, som er blitt gjengitt av Liverpool Echo, kommer det frem at midtstopperen måtte hasteopereres mens han spilte for Groningen i 2012. Van Dijk var bare 20 år den gangen, og hadde vært i strålende form i Eredivisie i 2011/12-sesongen, hans første hele sesong på seniornivå.

Etter at han spilte hele kampen i en 1-0 seier over Excelsior ble Van Dijk syk.

– Virgil var syk, men vi visste ikke hvor ille det var. Først trodde vi det bare var influensa. Han var hjemme i noen dager, og hadde store smerter. Han dro til et lokalt sykehus, og de kunne ikke finne noe galt, så de sendte ham hjem igjen, minnes Dick Lukkien, som var Groningens reservelagstrener på den tiden.

– Smertene ble verre, og moren hans kom for å besøke ham. Hun skjønte hvor dårlig det stod til med ham. Hun fikk ham til et annet sykehus, noe som viste seg å være livsviktig.

Nyreinfeksjon

Van Dijk hadde fått en nyreinfeksjon, som førte til at han ble operert umiddelbart. Midtstopperen gikk glipp av de to siste månedene av sesongen.

Under et intervju ikke lenge etter operasjonen i 2012 avslørte Van Dijk hvor redd han hadde vært.

– Jeg husker fortsatt at jeg lå i den sengen. Det eneste jeg kunne se var ulike slanger som kom ut av kroppen min. Kroppen min hadde kollapset helt, og jeg klarte ikke å gjøre noe som helst. I slike øyeblikk går de verste tanker gjennom hodet ditt.

– Livet mitt hang i en tynn tråd. Jeg og min mor ba til Gud, og diskuterte mulige utfall. Jeg måtte til slutt signere et slags testamente, der det ble slått fast at om jeg døde så ville en del av pengene mine gå til min mor. Ingen ønsket selvsagt å snakke om dette, men vi måtte gjøre det. Det kunne ha blitt slutten for meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]