Ben Mee:– Det var ingen stygg takling

Burnley-forsvareren ønsker Joe Gomez god bedring.

10. des 2018 kl 08.59 Einar Kvande

Taklingen som førte til at Joe Gomez må ta en seksukers pause fra fotballen er fortsatt gjenstand for debatt. Burnley-forsvarer Ben Mee satte inn en takling som førte til at Gomez fikk et brudd nederst i venstre legg etter bare 18 minutters spill på Turf Moor i forrige uke.

– Taklingen var ren. Joe Gomez var bare uheldig som ble skadet. Jeg ønsker ham god bedring, siteres Mee av Sky Sports.

Debatten har rast omkring Burnleys harde spillestil og knallharde taklinger i etterkant av Liverpools 3-1 seier.

– Du kan ikke ta taklinger ut av fotballen. Det er en del av spillet. Jeg har også sett Liverpool gjøre taklinger som får publikum på beina, og slike ting. Du kan etter min mening spille hardt, men samtidig fair, sier Mee.

– Personlig mener jeg det ikke var noe galt med den taklingen. Ingen ønsker å se at spillere blir skadet, men dette var et uhell.

– Jeg har ikke hørt så mye av det som har vært sagt om dette i ettertid. Jeg vet det ikke var noen stygg takling, og jeg tror alle som forstår fotball vet det ikke var noen stygg takling.

– Jeg er selvsagt lei meg for at Joe Gomez ble skadet. Du ønsker ikke å se at noen blir skadet. Men som sagt, jeg ønsker ham god bedring. Jeg håper skaden leges raskt, og at han kommer raskt tilbake på banen.

Skaden fører til at Gomez nå mister Liverpools knalltøffe kampprogram i desember og begynnelsen av januar, hvor det blant annet skal spilles kamper mot Manchester United, Arsenal og Manchester City.

Munnhuggeri mellom managerne

Etter kampen på Turf Moor var Jürgen Klopp oppbrakt over Burnleys harde spillestil, og havnet i munnhuggeri med Burnley-manager Sean Dyche om dette.

– De kastet seg inn i sklitaklinger hele tiden. Vi ønsker alle å vinne fotballkamper, men det er forskjellige måter å gjøre dette på. Noen må stoppe dette. Spillerne kan ta to steg til og sette inn en normal takling, sa Liverpool-manageren.

Jeg forstår at Mee ikke ønsket å skade Joe. Den taklingen var kanskje den reneste av dem alle.Jürgen Klopp

– Det som kan skje er det som skjedde med Joe Gomez. Jeg mener dommeren må sørge for at slike ting ikke skjer hele tiden. Det er ikke slik som dette det skal være. La oss spille fotball isteden, utbasunerte tyskeren.

Under sin pressekonferanse på fredag ble Klopp igjen spurt om taklingen.

– Jeg forstår at Mee ikke ønsket å skade Joe. Den taklingen var kanskje den reneste av dem alle, sa han da.

Burnley-manager Dyche gikk under sin pressekonferanse torsdag i skyttergravene for å forsvare spillestilen til sitt lag.

– Det var ikke noe galt med noen av taklingene, kanskje bortsett fra en, sa han, og hintet til en takling som Phil Bardsley satte inn.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]