Også backupstopperen er skadet

Jürgen Klopp kan komme til å foreta seg noe på overgangsmarkedet på grunn av skadesituasjonen.

13. des 2018 kl 08.54 Arve Vassbotten

I en meget hektisk del av sesongen har skadeproblemene i forsvar hopet seg opp for Liverpool de siste ukene. Joe Gomez har et brudd langt nede i venstre legg, etter taklingen av Burnley-kaptein Ben Mee. Han er ute i rundt seks uker.

Joël Matip fikk et kragebeinsbrudd under Champions League-kampen mot Napoli. Det er forventet at han må operere, og også han er ute i seks uker.

Dejan Lovren har på sin side vært ut og inn av laget med skader hele sesongen. Han kom inn i kampen mot Napoli, men gikk glipp av de tre kampene før det på grunn av en hjernerystelse. Tidligere har han hatt problemer med magemusklene og en uspesifisert muskelskade.

I tillegg venter vi på oppdatering om Trent Alexander-Arnold, som måtte halte av banen i sluttminuttene på tirsdag. Også han er høyst usikker på kampen mot Manchester United, og det fryktes at unggutten også har pådratt seg et lite brudd i foten.

Den gode nyheten er at Nathaniel Clyne skal være tilbake i trening. Om han blir spilleklar, vil det selvsagt være en åpenbar løsning på høyrebackproblemene Klopp nå har.

PÅ SKADELISTEN:
PÅ SKADELISTEN:  Nat Phillips er også skadet og er dermed ikke noe alternativ i midtforsvaret.

Konsekvenser i januarvinduet?

Men i midtforsvaret er det tynt i rekkene også bak førstelagsspillerne. Ifølge James Pearce i Liverpool Echo er nemlig også Nat Phillips, som imponerte Klopp i preseason, skadet.

21-åringen regnes som neste mann på lista, men har slitt med akillesproblemer denne sesongen. Han har ikke spilt for Liverpool U23 etter at han gikk av i derbyet mot Everton sist måned.

ET ALTERNATIV:
ET ALTERNATIV:  Conor Masterson kan få en plass på benken de nærmeste ukene.

Conor Masterson og George Johnston er de neste i rekken. De er friske, men har lite erfaring. Masterson startet sesongen med å bygge seg opp etter en meniskskade i kneet i slutten av forrige sesong.

Dermed er Fabinho som midtstopper det som ser ut som det beste alternativet for Klopp, skiver Pearce. Den anerkjente Liverpool-journalisten utelukker heller ikke at «stopperkrisen», kan gjøre at Klopp finner på noe i januarvinduet.

Det måtte han blant annet for tre år siden, da han hentet inn Steven Caulker på lån da både Martin Skrtel og Lovren hadde hamstringsskader.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]