Begge har ledet Liverpool i 122 ligakamper:Så mye bedre har Klopp vært

Denne sesongen har Jürgen Klopp dratt i fra sin forgjenger.

9. des 2018 kl 10.21 Johannes Steen

Med firemålsseieren mot Bournemouth i bagasjen, har Jürgen Klopp nå ledet Liverpool FC i 122 ligakamper. Det er samme antall som forgjenger Brendan Rodgers fikk.

Rodgers ledet klubben fra 2012 fram til høsten 2015 da han måtte rydde pulten etter 1-1 mot Everton og en meget svak ligastart.

I den forbindelse har LiverpoolEcho sammenliknet hvordan de to managerene gjorde det på disse kampene. Tross en svært god 13/14-sesong for Rodgers, så er det er kanskje ikke overraskende at liverpools nåværende manager kommer best ut

Langt færre tap

På sin tid på Anfield, sto Rodgers totalt med 63 seire, 30 uavgjorte og 29 tap. Det gir et poengsnitt på 1,80 poeng og en seiersprosent på 52%.

Før nåværende sesong hadde Rodgers og Klopp rimelig jevne tall, men denne høsten har tyskeren dratt i fra sin forgjenger ved å lede klubben til sin beste sesongstart noen sinne.

Klopp står nå med 69 seire, 34 poengdelinger og 19 tap. Det gir en seiersprosent på 57% og et snitt på to poeng per kamp.

Og bare for å understreke hvor bra denne sesongstarten har vært: 13 seire, 3 uavgjort og null tap. det gir 81% seire og et poengsnitt på 2,63 per kamp. Ved å opprettholde et slikt snitt vil man ende på utrolige 100 poeng i mai.

Vi kan også se hvordan Klopps Liverpool både scorer mer og slipper inn mindre enn Rodgers.

Tyskeren har sett laget sitt score 251 mål, noe som er 19 flere enn Rodgers sine 232. Spesielt denne sesongen har Liverpool stengt igjen bakover. Inkludert bare 6 baklengsmål denne sesongen, har Klopps Liverpool totalt sluppet inn 126. Det er 25 færre enn nordirens 151.

Tredje best i historien

Og kanskje viktigst av alt: Etter 122 kamper fikk Brendan Rodgers sparken i det laget hans lå på en svak 10. plass i Premier League. Jürgen Klopp er etter 122 kamper i sin beste periode som Liverpool-manager, og det er ingenting som tyder på at kurven skal snu med det første.

Godt hjulpet av denne sesongen er Klopp faktisk den manageren i klubbens historie, bortsett fra Kenny Dalglish (280 kamper) og John McKenna (30 kamper) med høyest seiersprosent i ligaen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]