Liverpool sprenger grenser: – Det er massivt og eksepsjonelt

42 poeng etter 16 serierunder er det beste i klubbens historie. I tillegg tangerte Liverpool en Premier League-rekord mot Bournemouth.

8. des 2018 kl 22.45 Arve Corneliussen

Liverpool har for lengst overgått den beste Premier League-sesongstarten, noe som bare fortsatte med 4-0-seieren over Bournemouth.

42 poeng etter bare 16 kamper er beholdningen. Det er den beste sesongstarten i klubbens 126 år lange historie.

I tillegg er Liverpool fortsatt ubeseiret, og tangerte dermed en Premier League-rekord.

Klopps menn er nå ubeseiret i 17 strake ligakamper, noe de bare har klart én gang tidligere i Premier League-æraen. Unngår de tap for Manchester United om åtte dager, er det ny rekord.

Under pressekonferansen etter Bournemouth-kampen ble Klopp spurt om tangeringen er viktig for ham.

– Jeg tror jeg sa for noen år siden at vi må skrive vår egen historie. Så om dette er en del av historien, er det selvfølgelig viktig. Men det viktige er ikke å tangere en 30 år gammel rekord, eller når det enn var. Det vi virkelig vil er å være så suksessfulle som mulig, svarer Klopp, ifølge Liverpoolfc.com.

Og fortsetter:

– Ingen vet hva det betyr. Ingen. Denne ligaen er veldig vanskelig å spille i. 42 poeng har jeg vanligvis hatt i april, men nå er det i desember. Det er massivt, og det er eksepsjonelt. Det gjelder alle guttene. De fortjener all mulig honnør, for de kjemper for hver eneste meter.

Klopp nekter imidlertid å ta av. Nå er det eneste som gjelder tirsdagens skjebnekamp mot Napoli i Champions League.

– I dag er dagen vi feirer Bournemouth. La oss dra hjem, spise, sove og restituere med en gang. I morgen er det en liten økt, mandag er det en liten økt og tirsdag er det Napoli. Slik er det. Det er livet, men det er greit, konstaterer Klopp.

PS: Liverpool har et poengsnitt på 2,63 hittil i Premier League. Klarer Klopp og co. å opprettholde det sensasjonelle snittet, ender de opp med å tangere Manchester Citys spinnville rekord på 100 poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]