Salah blir ikke straffet

FA bekrefter at Mohamed Salah ikke kommer til å få noen straff.

27. des 2018 kl 11.00 Arild Skjæveland

The Mirror rapporterte tidlig torsdag at Mohamed Salah risikerte å bli utestengt for filming etter måten han gikk ned på da han fikk straffespark i duell med Paul Dummett i onsdagens kamp. Rivaliserende lags supportere har også selvsagt kastet seg på i sosiale medier.

Nå bekrefter FA at egypteren ikke kommer til bli straffet.

«Liverpools Mo Salah vil ikke få noen straff i ettertid fra FA etter hendelsen som ga straffespark i gårsdagens kamp mot Newcastle. FA sier at det ikke møter deres kriterier for å lure kamplederen», rapporterer Paul Joyce i The Times.

Kan straffe de som jukser

Før 2017/18-sesongen innførte Premier League en ny regel, der de åpnet for å straffe de som bevisst lurer dommeren til å gi en feil avgjørelse.

Evertons Oumar Niasse ble utestengt i to kamper etter å ha kastet seg mot Crystal Palace i fjor høst. Det er et panel beståande av én tidligere dommer, én tidligere spiller, og én tidligere manager som setter seg ned og ser på tvilsomme situasjoner.

Situasjonen med Salah blir altså ikke tema for dette panelet, og en kan trygt se bort fra overskrifter om at egypteren risikerer å miste kampene mot Arsenal og Manchester City den neste uken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]