– Dette laget kan vinne tittelen

Rafael Benítez tror tiden kan være inne for sin tidligere klubb.

27. des 2018 kl 10.35 Arild Skjæveland

Liverpool kjørte over Newcastle United og vant 4-0 på Boxing Day. Ettersom Manchester City snublet i Leicester, betyr det at de helrøde har en luke på seks poeng ned til Tottenham på andreplass. City følger sju poeng bak.

På pressekonferansen etter tapet ble Newcastle-manager Rafael Benítez spurt om gamleklubbens sjanser til å vinne ligaen denne sesongen.

– Jeg synes de har vist at de er gode nok til å vinne ligaen ja, sa Benítez.

– Jeg har sagt det før, og sa det før kampen. De har et veldig bra lag og en veldig god stall, med veldig gode spillere på benken.

– De kan gjøre det

Spanjolen, som fortsatt bor på Merseyside, tror Jürgen Klopp sine gutter kan gjøre det.

– Dersom du skal vinne tittelen må du prestere jevnt, og de kan gjøre det.

Han synes straffesparket Liverpool fikk var billig.

– Vi hang med i kampen mot et veldig bra lag, og hadde noen øyeblikk i den første omgangen, men gikk til pause med 0-1. I den andre omgangen var det et billig straffespark som endret alt, og nå må jeg forklare hvorfor vi slapp inn fire mål.

– Det avgjørende øyeblikket var det første målet, og det gikk utover selvtilliten vår. Etter det andre målet var det vanskelig å slå tilbake mot et veldig bra lag. Vi vet at det er en stor forskjell, men vi har hatt noen kamper der vi har kommet sterkere tilbake. I dag gjorde vi noe feil, og måtte betale for det, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]