Sammenligner Liverpool med et huskjøp

Jose Mourinho ble møtt med spørsmål om Liverpools pengebruk i dagens pressekonferanse, men vil ikke gi kjøpene all ære for erkerivalens gode sesongstart.

14. des 2018 kl 20.41 Vebjørn Olsen

Før søndagens storkamp ligger Liverpool hele 16 poeng foran Manchester United. 1.plass møter 6.plass. Klopp har brukt mye penger etter salget av Philippe Coutinho, hvor Alisson Becker og Virgil van Dijk har blitt uvurderlige spillere for tyskerens lag.

Under dagens pressekonferanse ble Jose Mourinho spurt om Liverpools pengebruk, og om Manchester United må gjøre det samme for å henge med i toppen.

— Det handler ikke bare om penger og forsterking av troppen. Et fotballag er mye mer enn det. Det er som et hus, man kjøper ikke bare møblene så er alt fint. Man må gjøre mye jobb, så kan man kjøpe de beste og fineste møblene. Da har man et fantastisk hus å bo i.

— Trofeer betyr noe

Etter tre år i klubben, har Jurgen Klopp enda ikke vunnet et trofe med Liverpool. Det har blitt tre finaletap, og i ligaen har de røde ikke vært i nærheten av tittelen med to fjerdeplasser og èn åttendeplass. Selv om de røde fra Merseyside har hatt sin beste start i ligaen noensinne, fikk Mourinho spørsmål om trofetørken:

— Jeg synes trofeer betyr noe. Det betyr noe, spesielt når du har potensiale til å sloss om trofeer og målsettingen din er å vinne. Jürgen har sagt de vil vinne Premier League, det er deres mål.

Vil ikke fokusere på sin gode statistikk

Forrige sesong endte med ett tap og en uavgjort mot Manchester United.

— Vi har ikke tapt mot dem på fire kamper tror jeg, men jeg vil ikke analysere det for mye. Søndag er en helt ny kamp og har ingenting å gjøre med det som har skjedd i fortiden. Jeg må fokusere på neste kamp, det er den som er viktig

Manchester United-manageren får spørsmål om han har verktøyene og strategiene til å få nok et sterkt resultat på Anfield på søndag.

— Jeg skal prøve. Jeg prøver alltid og jeg vil ha med meg et lag som har samme ambisjon og selvtillit. Vi vet at vi møter førsteplassen, et lag som er i god form, men vi har våre kvaliteter og potensial. Vi har tvil om alt fra laguttak, taktikk og filosofi, men vi skal bruke de spillerne vi har tilgjengelig og sette sammen et lag som er kapable til å sloss for seieren.

KLOPP VS MOURINHO:
KLOPP VS MOURINHO:  Jürgen Klopp har slitt i sine møter med Manchester United som Liverpool-manager.

Skadesituasjonen

I onsdagens oppgjør mot Valencia i Champions League, var det kun Nemanja Matic og David de Gea som ble hjemme i Manchester som følge av hvile. Men Mourinho er optimistisk, og håper han får tilbake et par spillere som har vært skadet den siste tiden.

— Jeg håper at vi får noen positive nyheter på trening i dag, men situasjonen er ikke enkel. Det er bedre at jeg ikke sier noe sikkert, men vi håper at noen blir tilgjengelige.

Spillere som ikke var med på turen til Valencia på grunn av skader:

Chris Smalling, Matteo Darmian, Diogo Dalot, Alexis Sanchez, Victor Lindelöf, Anthony Martial og Luke Shaw.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]