Stengt flyplass gir Rafa hodebry

Må reise til Liverpool med buss.

24. des 2018 kl 23.38 Arild Skjæveland

Onsdag kommer Newcastle til Anfield for å møte Liverpool. Rafael Benítez sine gutter har bare vunnet én av siste fem siste kamper, og møter en ligaleder som fortsatt er ubeseiret i Premier League.

At Liverpool John Lennon Airport er stengt gir manageren hodebry.

– Vi har nesten ikke fri, fordi vi har så mange kamper. Vi må trente tidlig denne uken, og så dra til Liverpool med buss 1. juledag fordi flyplassen i Liverpool er stengt, sier Benítez til Chronicle Live.

Må bruke hele stallen

Benítez har ikke blitt bortskjemt med ressurser i sin tid på St. James’ Park, og har knapt fått bruke penger på overgangsmarkedet. Han har en tynn stall, men må bruke det han har i juleperioden.

– Vi må bruke stallen i juleperioden. Når du spiller to kamper på tre dager, har du ikke tid til å restituere deg fysisk. Fysisk må du kunne gjøre det bra nok til å vinne den andre kampen, men vitenskapen har vist at du mister rundt sju prosent av kapasiteten din, mer eller mindre, sier han videre.

– Det betyr at du ikke er fullt restituert, men dette er fortsatt fotball, og du kan være en god spiller og være i riktig posisjon til å score et bra mål. Men det betyr ikke at du ikke er helt frisk, men at du har kvaliteten til å få det til.

– Det er viktig at du har stallen tilgjengelig. Det er viktig å ha alle konsentrerte og fokuserte, for selv om noen ikke spiller denne kampen kan det være behov for dem i den neste. Jeg må sørge for at alle er klare, for det er nøkkelen i disse travle periodene, sier den tidligere Liverpool-sjefen.

Liverpool - Newcastle spilles onsdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]