– Tenker ikke på City på kampdager

Forventningen er at ligalederen vinner. Derfor må Liverpool kun fokusere på egne prestasjoner, sier Klopp.

8. des 2018 kl 09.36 Marius Rabben

Selv om Liverpool har hatt sin beste ligastart noensinne, med seier i 12 av 15 kamper og ingen tap, ligger de fortsatt to poeng bak dominerende Manchester City.

– Hvordan kan man klage på det? Den eneste jobben vi har å gjøre, er å plukke så mange poeng som mulig. Og så får vi bare se. Vi kan ikke gjøre mer enn det, forteller Jürgen Klopp.

– Det er absolutt ingen problem for oss at vi går i garderoben og ser Manchester Citys resultat og at de har vunnet igjen. Vi forventer at de vinner hele tiden bortsett fra kampene mot oss. Vi er bare nødt til å forsøke å ha den beste sesongen vi kan spille. I denne tøffe perioden kan du kun fokusere på egne prestasjoner. Du kan ikke spille mot to lag – det som står på motsatt halvdel og det du har i tankene. Det går ikke.

– Uansett hva de ender opp med ved sesongslutt, så fortjener de sikkert det. Det samme gjelder for oss.

– Vi elsker dette

Etter det målløse oppgjøret mellom Liverpool og City i oktober, der gjestene brant en straffe på tampen, har de lyseblå vunnet samtlige ligakamper. Men de har altså ikke klart å riste av seg Liverpool, som over samme periode bare er ett uavgjortresultat dårligere: 1–1 mot Arsenal borte i november.

– Du må nesten spørre dem om hva det betyr for dem. Jeg kjenner selvfølgelig Pep, men ikke godt nok til å si hvor interessert han er i det vi gjør eller hva andre lag gjør, sier Klopp.

– Den bra tingen med så mange kamper på kort tid er at vi har mange muligheter til å vinne. Vi vet hvor vanskelig det er. Uka som kommer nå er crazy: Bournemouth, Napoli og Manchester United. Det er en enorm uke, igjen, og vi har allerede hatt noen av dem. Dette er livet vårt, og vi elsker det.

Fortsetter lagene i samme stil og imponerer med seier etter seier videre utover i sesongen, må Liverpool kanskje kopiere Arsenals ikoniske «Invincibles» fra 2003/2004-sesongen for å kunne løfte troféet i mai. Det betyr en hel Premier League-sesong uten tap.

Åpner 2019 på Etihad

Klopp bryter ut i latter på spørsmål om Liverpool er i stand til det.

– Jeg tror mange lag er gode nok til å gå ubeseiret gjennom sesongen, men det er fortsatt vanskelig. Uten flaks: ingen mulighet. Med mye flaks har vi kanskje en sjanse, men vi tenker ikke på det. Det ville betydd at vi allerede tenker på kampene i januar og februar. Vi har mer enn nok med de neste ukene.

Så lenge de regjerende mesterne sine kamper, handler det for Liverpool om å holde kontakten med tabelltoppen når turen går til Etihad Stadium i første kamp på nyåret, 3. januar.

– Mye kan skje før den tid. Vi må utvilsomt sørge for at vi er i god form den dagen, fortsetter Klopp.

– Det er mange sterke lag omkring. Ønsker noen å spille mot Arsenal for øyeblikket? Jeg tror ikke det. Tottenham, Chelsea, Man. United, de kjemper alle for hver eneste meter. Ønsker noen å spille mot Everton akkurat nå? Bournemouth også, forresten. Det er mange gode lag i god form.

– På kampdager tenker jeg ikke på City. Jeg ser resultatet deres i etterkant, og det er ikke sånn at jeg tenker «åh, City vant igjen». Vi kan alle, dessverre, tape fotballkamper – bortsett fra Arsenal i 2003/2004, sier manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]