Shankly, Paisley, Fagan og Dalglish – ingen har startet bedre enn Klopp

Satte ny klubbrekord mot Burnley.

6. des 2018 kl 13.22 Hans Christian Boge-Fredriksen

Etter onsdagens seier over Burnley kom de røde fra Merseyside opp på 39 poeng. Aldri før har et Liverpool lag tatt så mange poeng 15 kamper inn i sesongen.

Fasiten etter 15 kamper viser 12 seiere og 3 uavgjorte. De tre eneste gangene laget har avgitt poeng er i bortekampene mot Chelsea og Arsenal, og hjemmekampen mot Manchester City.

Paisley og Dalglish nærmest

Hvis vi sammenligner sesongen til Jürgen Klopp så langt med fire av de største managerne i Liverpools historie ser vi hvor stor prestasjonen faktisk er.

Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan og Kenny Dalglish har alle vunnet ligaen som managere for Liverpool, men ingen kan vise til en sesongstart bedre enn det Klopp kan.

Av de fire er det Paisley og Dalglish som har vært nærmest med 38 poeng hver i henholdsvis 1978/79- og 1990/91-sesongene. I 1978/79 endte det med seriegull, mens Dalglish sine menn måtte ta til takke med sølv.

Bill Shankly vant seriegull tre ganger i sin tid som manager, men hadde på de tre sesongene kun 31 poeng som det meste etter 15 kamper. Dette ble oppnådd i 1972/73-sesongen. Joe Fagan vant på sin side serien én gang, i 1983/84, og sto da i likhet med Shankly med 31 poeng på de første 15 oppgjørende.

For orientering ble det gitt to poeng for seier helt frem til sesongen 1981/82. I denne artikkelen er sesongene før dette omregnet slik at seier ville gitt tre poeng.

Ville ikke holdt til seriegull forrige sesong

Med 39 poeng på 15 kamper har Liverpool tatt 2,6 poeng i snitt per kamp denne sesongen. Fortsetter de med den poengfangsten ut sesongen vil totalsummen komme opp i omtrent 99 poeng (98,9 poeng).

Dette ville i så fall knuse den gamle klubbrekorden til Liverpool fra Premier League satt i 2008/09-sesongen. Da endte de røde med 86 poeng på en andreplass, fire poeng bak Manchester United.

I nesten samtlige sesonger ville en poengsum på 99 poeng holde til seriegull i Premier League. Den eneste gangen en seriemester har tatt flere poeng enn dette var forrige sesong, da Manchester City knuste alle rekorder og ved sesongslutt hadde de ekstreme 100 poeng.

Siden det ble 20 lag i Premier League fra og med 1995/96 sesongen har seriemesteren i snitt tatt 86,4 poeng. Mest sannsynlig vil altså 99 poeng holde til å bringe det første Premier League gullet til Liverpool, men man kan aldri være sikker når den største konkurrenten heter Manchester City.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]