Tidligere medlem i supporterklubben er Mourinhos etterfølger

Ole Gunnar Solskjær er bekreftet som Manchester United-sjef frem til sommeren.

19. des 2018 kl 10.21 Arild Skjæveland

Tirsdag kom meldingen om at Manchester United hadde gitt José Mourinho sparken, etter 3-1 tapet på Anfield søndag.

Et samlet britisk pressekorps rapporterte så at United kom til å ansette en midlertidig manager frem til sommeren, og at det skulle være en manager som hadde en tilknytning til klubben.

Nå er det bekreftet at den mannen er Ole Gunnar Solskjær. Han går fra sin jobb som hovedtrener i Molde, og skal lede Manchester United ut sesongen.

Tidligere medlem i supporterklubben

Solskjær vokste opp som Liverpool-supporter, og er var medlem i vår supporterklubb. Han bekreftet selv historien i et intervju med Truls Svendsen for TV 2 for tre år siden.

– Jeg var også Liverpool-supporter før jeg forsto hva fotball egentlig dreide seg om. Du skjønner hvor feil du tok når du var ung den dagen du fikk på deg Manchester United-trøye og spilte mot Liverpool, sa han i intervjuet.

– Alle var det (Liverpool-supportere) på vår alder, da Kenny Dalglish spilte. Han var en av favorittene mine. John Barnes og Peter Beardsley. Det var naturlig det, men så ble United så bra med Beckham, Scholes og de gutta der, og da har United tatt over litt tror jeg.

Meldte seg aldri ut

Svendsen konfronterte Solskjær med at man ikke bytter lag.

– Jeg har dessverre skifta altså. Sånn er jeg. Når du først har blitt bitt av United-basillen. Du kan gjerne kutte meg opp, og da blør jeg rødt for Manchester United.

Jeg meldte meg aldri ut av Liverpool-supporterklubbOle Gunnar Solskjær

– Jeg meldte meg aldri ut av Liverpool-supporterklubb, så jeg tror faktisk jeg var medlem da jeg spilte for Manchester United mot Liverpool. Det tror jeg ikke det er så veldig mange som kan skryte av.

Også sist Liverpool hang med i tittelkampen var Solskjær manager i Premier League. Da ledet han Cardiff City, og ble husket for kommentaren «I couldn’t care less» da han ble spurt om de helrødes tittelsjanser etter en 6-3 seier i Wales.

FIKK SPARKEN:
FIKK SPARKEN:  José Mourinho fikk sparken i Manchester United.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]