Tok over tabelltoppen

Manchester City la press på Liverpool foran storkampen mot Manchester United i morgen.

15. des 2018 kl 15.33 Einar Kvande

Everton ble et nummer for små for Manchester City. De lyseblå hadde ingen nevneverdige problemer med å sikre seg alle tre poengene i kampen mot de mørkeblå fra Merseyside, og vant til slutt 3-1.

Det betyr at City klatret opp på 44 poeng, og tok over tabelltoppen to poeng foran Liverpool. Anfield-klubben må dermed slå Manchester United på hjemmebane i morgen, om de skal lede Premier League etter 17 serierunder.

Innbytteren avgjorde

Gabriel Jesus ga vertene oppskriftsmessig ledelsen midtveis i første omgang, og 1-0 var også pauseresultatet. Jesus doblet ledelsen bare fem minutter ut i annen omgang, men Calvert-Lewin skapte ny spenning i kampen da han headet inn et reduseringsmål ti minutter senere.

Spenningen varte imidlertid ikke lenge. Innbytter Raheem Sterling fastsatte sluttresultatet til 3-1 bare fire minutter etterpå, da han headet ballen i mål med sin første touch på ballen.