Tvilte aldri på Salah

Jürgen Klopp visste at det bare var et spørsmål om tid før Mohamed Salah ville finne tilbake til scoringsformen fra forrige sesong.

10. des 2018 kl 10.06 Einar Kvande

Jürgen Klopp insisterer på at han ikke på noe tidspunkt i høst har vært bekymret for Mohamed Salahs form.

Egypteren gjorde 41 mål i debutsesongen, etter overgangen fra Roma verdt 36,9 millioner pund.

I løpet av de første månedene denne sesongen var det mange som kritiserte Salah for å ikke være like målfarlig som i sin første sesong, men pipen har fått en annen tone nå som Liverpool-angriperen er delt toppscorer i Premier League, og hat-tricket mot Bournemouth gjorde også at han kan skryte av å være Liverpool-spilleren som har nådd 40 Premier League-mål kjappest.

Må ta steg for steg

Salah har nå totalt gjort 56 mål på 74 kamper for Liverpool.

– Jeg har ikke vært bekymret for Mo sin form et eneste sekund, siteres Jürgen Klopp av Sky Sports.

– Jeg vet ikke nøyaktig hva som har vært skrevet om ham. Det aner jeg ikke. Alle vil slite litt med å forbedre seg etter å ha scoret 41 mål i en sesong. Hvordan kan du gjøre det enda bedre?

– Dersom han hadde scoret 10 mål på de fem første kampene ville alle ha sagt at han klarer det. Dersom han da endte opp med 39 ville folk påpekt at han ikke klarte 41. Dette må vi lære oss å leve med, og det må han selvsagt selv også. Slik er det bare.

– Han har aldri hatt en sesong som den i fjor tidligere. Nå ønsker han å ha en lignende sesong. Men du må ta dette steg for steg, og det er hva vi gjør.

I morgen kveld skal Salah prøve å skyte Liverpool videre i Champions League, når Napoli står på motsatt banehalvdel.

Liverpool v Napoli ser du på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo eller Viaplay fra klokken 21.00 tirsdag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]