– Van Dijk kunne signert for hvilken som helst klubb i verden

Jürgen Klopp tar ikke æren for at van Dijk valgte nettopp Liverpool, og snakker om hva slags kvaliteter han ser etter i nye spillere.

23. des 2018 kl 22.19 Arve Vassbotten

LFCTV sendte lørdag en spesialepisode der Jürgen Klopp svarte på spørsmål fra publikum under en gallamiddag for LFC Foundation i Liverpool Cathedral.

Under spørsmål og svar-runden fikk han blant annet spørsmål om hvilke kvaliteter han ser etter i en spiller han ønsker å hente til klubben.

Mål og glede med livet

Klopp skiller mellom de som blir profesjonelle spillere og tilfeldighetene rundt det, og de spesielle kvalitetene man trenger for å spille for en klubb som Liverpool.

For å komme på nivået vi er, så er det virkelig mange ting man trenger. Men karakteren gjør en forskjell.Jürgen Klopp

– Bortsett fra at de kan spille, handler det om hva slags karakter de har og hva slags person de er. Spillerne har mye til felles, de må ha ofret noen ting tilbake i tid for å bli profesjonelle fotballspillere. De må ha spesielle ferdigheter, noe mange har, og så må de i tillegg ha de rette holdningene. Dette må bli mikset med litt flaks, og at noen oppdager deg på riktig tidspunkt eller at noen hjelper deg. Først da kan du ta neste steg.

– Men for å komme på nivået vi er, så er det virkelig mange ting man trenger. Men karakteren gjør en forskjell. Hva vil du oppnå i livet? Hva vil du med livet? Setter du pris på livet? Er du seriøs nok, men ikke for seriøs? Forstår du situasjonen din, så du forstår hva du må forbedre. Er du en glad person? Det er viktig også, fordi det gjør at du kan hjelpe de rundt deg og snakke med de rundt deg, sa Klopp.

Kunne gått til 5-6 engelske klubber

Han fikk også spørsmål om den sammensveisede og fornøyde gjengen han har nå, og i den forbindelse kom han også innom mannen veldig mange snakker om nå for tiden: Virgil van Dijk.

– Det vil bli veldig fornøyd om vi vinner noe. Men vi står hverandre veldig nær. Både på grunn av guttene, og på grunn av miksen, og at de forstår prosjektet og de forstår klubben, og elsker klubben. Det er utrolig, sa Klopp.

Jeg skulle ønske jeg kunne si det handlet om meg, men det handlet om klubben.Jürgen Klopp om signeringen av van Dijk

– En spiller som Virgil van Dijk kunne signert for hvilken som helst klubb i verden. Alle ville kanskje ikke hoppet på med en gang når de hørte prisen, og måtte kanskje solgt noen spillere først, men han kunne gått til 5-6 andre klubber i England. Men han møtte alle disse og han valgte ikke dem.

– Jeg skulle ønske jeg kunne si det handlet om meg, men det handlet om klubben. Vi er en veldig stor klubb. Vi innser det kanskje ikke helt, for selv om vi ikke har vunnet Premier League er vi en stor klubb men en utrolig fanbase. Det er en stor ære for disse guttene å spille for klubben, akkurat som det er for meg å jobbe for den.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]