Vant pris for årets afrikanske spiller

Stakk av med prisen for andre år på rad.

14. des 2018 kl 20.03 Johannes Steen

Det er kult å være Mohamed Salah om dagen. Han scoret hattrick mot Bournemouth forrige uke, ble matchvinner mot Napoli og fredag mottok han prisen BBC African Footballer of the Year for andre år på rad.

– Det er en god følelse å vinne igjen. Jeg er glad, og jeg håper å vinne den neste år også, sa Salah til BBC etter å ha mottatt prisen.

Salah, som forrige sesong scoret 44 mål på 52 kamper, slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Sadio Mane and Thomas Partey i kampen om prisen. Totalt stemte 650,000 personer om hvem som skulle vinne.

Han er den andre Liverpool-spilleren til å vinne prisen etter at El Hadji Diouf vant i 2002.

Målet for 2019 er klart

Salah har hatt et innholdsrikt 2018. Han ble nasjonalhelt da han sendte Egypt til sitt første VM siden 1990. Han avsluttet en uvirkelig debutsesong for Liverpool med å spille finale i Champions Leauge. Der ble han som kjent skadet, men vant kampen mot klokka og fikk spille to kamper og score like mange mål i verdensmesterskapet i Russland. For å nevne noe.

– Det har vært mange gode øyeblikk i 2018. Kampen mot Roma på Anfield var utrolig. Jeg scorer mål og hjelper laget til å få poeng og å ligge på topp i ligaen. Det er alltid en god følelse.

Salah forteller at målet for 2019 er å vinne trofeer med Liverpool.

– Jeg prøver å presse meg selv hver dag for å hjelpe laget til å vinne noe, forteller egypteren.

Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keïta er også nominert til årets afrikanske spiller i den afrikanske fotballkonføderasjonen (CAF) sin egen prisutdeling. Den prisen vil deles ut 8. januar.

Neste utfordring for den formsterke egypteren vil bli Manchester United på søndag. Det er en klubb han ennå ikke har nettet mot, men vil trolig ta med seg en solid dose selvtillitt mot oppgjøret.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]