– Vil fortsette å gjøre endringer på midtbanen

Jürgen Klopp trekker frem midtbanen etter en rekke gode kamper.

17. des 2018 kl 20.37 Hans Christian Boge-Fredriksen

Etter en uke der Liverpool har slått både Napoli og Manchester United er det nok mange som kan puste lettet ut. Resultatene betyr at Liverpool er videre i Champions League og fortsatt topper Premier League.

I et intervju med SNBC etter kampen mot Manchester United forteller Klopp hvor viktig midtbanen er for laget.

– Det er hjerte og sjelen i et hvert fotballag. De må organisere, løpe inn i bakrom, forsvare, presse høyt, og gjenvinne ballen. De er så viktige, sier Klopp.

Kamp om plassene

Fra kampen mot Napoli i Champions League i midtuken byttet Klopp ut to av tre mann på midtbanen. Det skal nevnes at James Milner slet med en mindre muskelskade, og dermed ikke var med i troppen mot Manchester United.

Den eneste som var igjen på midtbanen fra Napoli-kampen var Georginio Wijnaldum. Sammen med han ble midtbanen søndag kveld utfylt av Fabinho og Naby Keïta. Midtbanen fikk nok en gang skryt i etterkant av kampen.

Det var veldig bra, absolutt. Tingen er det at vi spilte Champions League tirsdag kveld mot Napoli med en midtbane bestående av Henderson, Milner og Wijnaldum. De spilte en fremragende kamp, og det er det vi trenger, sier Klopp.

Der det tidligere i sesongen ble stilt spørsmål om hvordan man skulle sette opp den beste kombinasjonen på midtbanen, virker det nå som at det finnes mange ulike kombinasjoner som fungere veldig bra i viktige kamper.

Må rotere

I det hektiske juleprogrammet forteller Klopp hvor viktig det er å kunne gjøre endringer på midtbanen.

Vi må bytte på midtbanen. Så lenge vi kan gjøre disse endringene vil vi gjøre de. Det er det mest intense område på banen.

I kampen mot Manchester United ble matchvinneren puttet inn fra benken. Det er ikke første gang det har skjedd denne sesongen, og det må være deilig for Klopp å vite at han kan bytte inn spillere som kan avgjøre kampen.

– Det er selvfølgelig strålende, men det er kun noe som kan skje når situasjonen i troppen er som den er nå. Alle er fornøyde med situasjonen, og gutta jobber veldig hardt.

Liverpool var totalt dominerende i store deler av kampen mot Manchester United, men med tjue minutter igjen sto det fortsatt uavgjort. Da valgte Klopp å kaste innpå Xherdan Shaqiri, og som kjent ble det en kjempesuksess.

Heldigvis utgjorde han forskjellen. Resten hadde gjort en fantastisk jobb før det, sier Klopp.

Tynt i forsvar

Det er ingen hemmelighet at Klopp ønsker å rotere på laget i den perioden vi er inne i nå. Der dekningen er stor på midtbanen, og delvis i angrep, begynner det å tynnes ut i de bakre rekker.

Vi kan ikke rotere så mye bak på grunn av skadene. Ja, vi har Alberto Moreno der som en venstreback, men det er det, forteller Klopp, og henviser til benken.

Hvis Clyne eller en av midtstopperne sier de trenger hvile, så har vi ikke en klar løsning på det. I kveld hadde vi en løsning, og det hjalp selvfølgelig mye, men det kan hende vi må være kreative.

Joe Gomez, Joël Matip og Trent Alexander-Arnold er som kjent alle ute med skader, så det skal bli utfordrende for Klopp å gjøre de store rotasjonene i forsvar den kommende måneden. Da er det godt å se at de som er der leverer, og at det vartes opp med den ene seieren etter den andre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]