18-åringer debuterte for Liverpool U23

Nyinnkjøpte Tony Gallacher og scouseren Adam Lewis startet for første gang på Liverpools reservelag i går kveld. Trener Neil Critchley har bedømt deres prestasjon.

6. feb 2018 kl 09.32 Torbjørn Flatin

Uten nye signeringer til førstelagstroppen i januar, med unntak av Virgil van Dijk, samt en rekke utlån som ikke minst påvirker Liverpool U23, vil Liverpools spillerressurser bli testet under de om lag tre månedene som er igjen av sesongen.

Da Liverpool U23, som nå i praksis er klubbens reservelag, i går møtte Tottenham U23, hadde man profilerte spillere som Danny Ings, Adam Lallana, Dominic Solanke og Ben Woodburn fremover på banen. For å holde seg i kampform til mulig spill for Jürgen Klopp på førstelaget.

Bakover var det langt yngre materiell å plukke fra for trener Neil Critchley, som hadde den meget lovende 19-årige polakken Kamil Grabara mellom stengene. Det inkluderte 18-åringene Adam Lewis og Tony Gallacher.

Lewis har fått mye ros for sin opptreden på U18, ledet av Steven Gerrard, denne sesongen og er blitt belønnet med en profesjonell kontrakt. Venstrebacken er fra Liverpool.

Gallacher ble signert fra skotske Falkirk i januarvinduet for £200.000, etter vellykket prøvespill på akademiet.

Mot Liverpool U23 bekledde de to 18-åringene Liverpools venstreside, hvor Gallacher var til venstre blant tre stoppere, mens Lewis hadde rollen som vingback.

Dette er vurderingen til trener Neil Critchley om deres innsats:

Adam Lewis

- Jeg var virkelig fornøyd med Adam, jeg synes han var utmerket. Han var hele tiden spillbar for oss i 1.omgang og han slo en rekke gode innlegg. Med tanke på at det var hans første start på dette nivået vil jeg si at «moden opptreden» vil være en riktig karakteristikk av ham. Det så ut som at han trivdes utpå der og dette er noe han bare kan lære av.

Tony Gallacher

- Det var ekstremt vanskelig for ham å komme rett inn på laget slik tilfellet var i kveld. Normalt spiller han venstreback, mens vi spilte ham som den venstre av tre midtstoppere og det er ikke lett å tilvenne seg. Vi spiller ikke med en defensiv treer bak, vi spiller med en angripende bakre treer som må forsvare store rom. De presser framover og må så håndtere den plassen som oppstår bak dem. I løpet av kampen fant han seg mer til rette og spilte bedre. Det vil ta tid for ham til å venne seg til hvordan vi spiller, og han vil bli bedre.

Tony Gallacher
Tony Gallacher  en ung skotte blir hilset velkommen til LFC av sin berømte landsmann Kenny Dalglish.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]