Solanke med hat-trick i Clynes comeback-kamp

Dominic Solanke med hat-trick da Nathaniel Clyne spilte 90 minutter som høyreback for U23-laget.

25. feb 2018 kl 17.13 Einar Kvande

Sluttrapport

Liverpool U23 var minst et nummer for store for Stoke, og er videre til cuprundene i Premier League Cup etter en solid 4-0 seier på St Georges Park. Liverpool scoret to mål i hver omgang. De tre første kom ved Dominic Solanke, selv om det siste av hans tre mål lignet veldig på et selvmål. Innbytter Bobby Adekanye satte inn Liverpools fjerde og siste mål på vidunderlig vis. Det var et skår i gleden for manager Neil Critchley at kaptein Herbie Kane, som spilte en god kamp, fikk direkte rødt kort for en hevnaksjon i sluttminuttene. Det betyr at U23-lagets kaptein må ut i en unødig karantene i en periode der stallen allerede er tynn fra før.

2.omgang

90+3.min: Yan Dhanda felles av bakerste Stoke-forsvarer, som bare får gult kort.

87.min. Liverpool-kaptein Herbie Kane får direkte rødt kort, for en hevnaksjon etter å ha blitt taklet.

86.min: Stoke bytter. Toure inn for Szereto.

84.min: 0-4 BOBBY ADEKANYE. Et flott løp og en vakker avslutning av nederlenderen.

84.min: Grabara har ingen problemer med et lavt Stoke-skudd fra 16 meter.

82.min: Innbytter Greenidge kommer alene mot Grabara, men polakken gjør en god redning.

77.min: Yan Dhanda er nær ved å gjøre 4-0 på frisparket, men Stoke sin keeper får slått ballen unna med en hånd.

77.min: Curtis Jones tråkler seg forbi flere Stoke-spilleren før han felles. Liverpool med frispark fra 16 meter.

69.min: Adekanye kommer inn for Camacho før avspark tas.

67.min: 0-3 DOMINIC SOLANKE. Camacho kontrer, og har med seg flere spillere. Han spiller Curtis Jones, som legger lavt inn fra høyre. Solanke kan enkelt sette ballen i mål etter at en Stoke-forsvarer løper inn i keeper.

66.min: Stoke bytter. Edwards går ut. Pemberton kommer inn.

61.min: Yan Dhanda får et fortjent gult kort etter en ettersleng.

58.min: Clyne skaffer Liverpool enda en corner.

57.min: Stoke-keeperen gjør en god redning på et lavt skudd. Solanke er nær ved å sette returen i mål, men det blåses for offside.

57.min: Clyne skaffer Liverpool en corner.

56.min: Elijah Dixon-Bonner byttes ut. Adam Lewis kommer inn.

53.min: Dhanda tas hardt midt på banen. Tilsnakk til Stoke-spilleren som var sent ute.

49.min: Joe Gomez med et håpløst fremspill som går ut over dødlinja. Var antagelig ment til Nathaniel Clyne, men var ikke i nærheten av å finne riktig adressat.

47.min: Stokes Jarvis skyter høyt over og utenfor.

46.min: Andre omgang sparkes igang.

Pauserapport

Liverpool har vært det klart beste laget i første omgang på St George's Park, og har tidvis trillet ball i hatt med et Stoke-lag som har blitt mye løpende imellom. Liverpools to scoringer var nesten identiske, hvor Dominic Solanke ble spilt alene med keeper etter nydelige fremspill fra henholdsvis Herbie Kane og Curtis Jones, og den store spissen satte ballen lavt i mål ved begge anledninger. Liverpool har vært nærmere et tredje mål enn Stoke har vært redusering.

1. omgang

45+1.min: Camacho med et skuddforsøk som blir blokkert.

45.min: Stoke med en corner. Herbie Kane slår innsvingeren ut til innkast fra sin posisjon ved nærmeste stolpe.

43.min: Liverpool slår en corner inn i feltet, men det dømmes frispark til Stoke.

40.min: 0-2 DOMINIC SOLANKE. Denne gangen er det Curtis Jones som spiller fri Dominic Solanke, og den store spissen setter ballen i langhjørnet.

38.min: Godt forsvarsspill av Joe Gomez inne i feltet, når han får klarert et farlig innlegg.

37.min: Godt forsvarsspill av Nathaniel Clyne når han stopper en Stoke-kontring.

33.min: George Johnston får gult kort etter en i overkant tøff takling midt på banen.

29.min. Joe Gomez felles ute ved sidelinja og får frispark.

26.min: 0-1 DOMINIC SOLANKE. Solanke scorer sitt første mål for U23-laget, når han blir spilt fri av Herbie Kane og setter ballen lavt i mål. Elijah Dixon-Bonner var mannen som startet angrepet.

24.min: Liverpool presser på. Curtis Jones legger inn fra venstre. Stoke må gi enda en corner.

23.min: Camacho skaffer Liverpool et nytt hjørnespark.

21.min: Yan Dhanda kombinerer fint med Dominic Solanke, men dessverre får ikke den lange spissen stokket beina i feltet.

19.min: Joe Gomez er nær ved å score fra kloss hold på corneren. Et par Liverpool-spillere vil ha det til at ballen har vært over streken.

19.min: Stoke må bytte. Ayoola må ut med skade. Greenidge kommer inn.

18.min: Yan Dhanda med kampens første skudd på mål etter en Liverpool-kontring. Keeper slår til corner.

12.min: Joe Gomez har åpnet kampen godt i en midtstopper-rolle.

8.min: Dominic Solanke går ned i feltet. Halvhjertede rop om straffespark.

4.min: Nathaniel Clyne har allerede hatt flere ballberøringer, og har kommet godt inn i kampen.

1.min: Neil Critchley har gjort fem endringer i forhold til laget som tapte for West Ham i U23-lagets forrige kamp.

Clyne, Gomez og Solanke starter

Liverpool U23 stiller med flere førstelagsaktuelle spillere i den siste gruppespillkampen i Premier League Cup mot Stoke på bortebane. Liverpool vil gå videre til sluttspillet i turneringen om de tar minimum ett poeng i denne kampen.

Den store nyheten er at Nathaniel Clyne er i startoppstillingen, i det som blir hans første fotballkamp for sesongen etter åtte måneder på sidelinjen på grunn av ryggproblemer. Joe Gomez og Dominic Solanke, som satt på innbytterbenken for førstelaget mot West Ham, starter også kampen.

Liverpools lag: Grabara, Clyne, Gallacher, Gomez, Johnston, Dixon-Bonner (Lewis 56), Camacho (Adekanye 69), Kane, Solanke, Jones, Dhanda

Reserver: Kelleher, Masterson, Gomes

Kampstart klokken 18.00, og du kan se kampen direkte på LFCTV GO.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]