– De bryr seg egentlig ikke om hvem som scorer

Jordan Henderson om den magiske trioen på topp, og sammenligningen mellom 2014- og 2018-laget.

28. feb 2018 kl 10.05 Arve Vassbotten

Jordan Henderson og Simon Mignolet er de eneste spillerne som er i dagens Liverpool-tropp, som også var med på titteljakten våren 2014. Daniel Sturridge og Jon Flanagan, som begge er på lån, er de eneste andre spillerne som fortsatt er Liverpools eiendom av spillerne fra den gangen.

Mens Luis Suarez, Daniel Sturridge og Raheem Sterling utgjorde Liverpools farligste angrepsrekke i 2013-2014-sesongen, er det i dag Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino som først og fremst skaffer målene.

Fantastisk med hundre mål

– Det har vært et privilegium å spille med noen utrolige spisser i Liverpool, og forhåpentligvis vil de tre vi har på topp nå fortsette å spille slik de har gjort denne sesongen. De har vært helt brilliante, sier Jordan Henderson til Liverpool Echo.

– Å score hundre mål allerede før slutten av februar er fantastisk, og samtidig kan vi spille fantastisk fotball og bare vinne 1-0. Jeg mener vi spiller på den riktige måten, og nøytrale tilskuere kan også nyte oss spille med tempo, hard jobbing og angrepsvillighet, men til slutt handler det om å vinne. Det har ikke noe å si hvordan man gjør det - det er mer enn en måte å vinne fotballkamper på - men om vi spiller som dette hver uke gir vi oss en god mulighet til å vinne et trofé, sier Henderson, vel vitende at det var 2012 sist det skjedde.

Henderson er tydelig på at mye har endret seg siden Brendan Rodgers var manager.

– Det er likheter mellom Brendans lag og hvordan Jürgen Klopp går fram, men på samme tid er de to helt forskjellige managere, med to totalt forskjellige lag, og to forskjellige måter å gjøre ting på i trening - selv om resultatene er like når man ser på antall mål som scores.

– Men vi vet det handler om å vinne, det er det som teller. Det handler om trofeer, og vi har kommet i en god posisjon for å oppnå det de neste årene, mener Henderson.

Firmino et stjerneeksempel

Henderson er klar på at Liverpools angrepstrio bidrar med langt mer enn målene de oftest får overskrifter for.

– De får overskriftene fordi de scorer så mange mål, på grunn av sjansene de skaper og hvor gode de er i angrep, men de er også fantastiske gutter med tanke på hvordan de jobber defensivt og hvordan de hjelper oss med å forsvare oss fra angrepsposisjon.

– Firmino er et stjerneeksempel på å jobbe hardt og presse for å vinne ballen høyt oppe på banen, noe som gir oss sjansen til å kontre. Han er en nøkkelspiller for oss i presset.

Hjulpet av Premier League-erfaring

Alle flest overskrifter har Mohamed Salah fått med sine 31 mål i debutsesongen.

– Salah har vært utrolig for oss denne sesongen. Jeg tror det hjalp han at han spilte i Premier League tidligere med Chelsea, fordi han visste om de fysiske kravene i engelsk fotball.

– Selvtillit har spilt en stor rolle i det, han er full av det nå, Han har scoret så mange mål, på så mange forskjellige måte, og han har hatt enorm betydning for oss.

– Toppspillere er raske til å utvikle en forståelse på banen om hvordan de skal bevege seg og en ting jeg virkelig liker med de tre, er at de egentlig ikke bryr seg om hvem som scorer målene. Mange spisser er egoistiske av natur, men de nyter hverandres suksess og de setter pris på at laget gir dem en plattform som gjør det mulig at ting skjer i øverste halvdel.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]