Pochettino gratulerte dommerne:– De gjorde det riktige

Spurs-manageren er helt uenig i Klopps oppfatning av straffesituasjonene.

4. feb 2018 kl 23.16 Marius Rabben

Jürgen Klopp sa det er vanskelig å akseptere avgjørelsene som dommer Jon Moss og assistenten kom frem til da Tottenham ble tildelt to sene straffer mot Liverpool.

Managerkollega Mauricio Pochettino gikk derimot bort til dommerne for å veksle noen ord under feiringen med spillerne sine.

Hva var det han sa til dem?

– Jeg gratulerte dommeren, forteller 45-åringen, ifølge Sky Sports.

– Å vise en slik type karakter ... Det var vanskelig å vite på det tidspunktet om de hadde rett, men i garderoben fikk jeg bekreftet at de gjorde riktig i hver eneste avgjørelse, fortsetter han.

Pochettino: – Viktig å påpeke det når de har rett

– Noen ganger klager vi på dem – jeg gjør det aldri fordi jeg for lenge siden bestemte meg for å slutte å klage – og det er viktig å anerkjenne det når de har rett, for det er en veldig vanskelig jobb for dem.

Harry Kane sto i en kjempeoffside da han ble spilt igjennom, men Pochettino legger seg på dommerens linje.

– Hvis Dejan Lovren ikke er nær ballen, så er han i offside. Men det er tydelig at han rører ballen, så da er han onside, sier han.

Offside før begge straffene

TV 2s dommerekspert og tidligere Premier League-dommer, Mark Clattenburg, har imidlertid et helt annet syn på saken.

«Ja, det var offside. Svakt samarbeid (av dommerne) da assistentdommeren sa han visste at Kane var offside, men ikke om forsvareren bevisst hadde spilt ballen», skriver han til TV 2. «Avgjørelsen burde ha vært offside.»

Stillbilder viser også en hårfin offside på Erik Lamela i forkant av straffen som sørget for 2–2. Klopp sa seg spesielt sint fordi han mener sparket fra Virgil van Dijk var langt mildere enn det Moss ikke blåste på tidligere i kampen.

– Den andre er en klar forseelse av Virgil van Dijk, sier Pochettino videre.

– Det er en utrolig avgjørelse hvor dommeren og assistenten er så fokuserte. Jeg må gratulere dem fordi det var en veldig vanskelig avgjørelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]