DRØMMER OM GULL:  Jürgen Klopp mener topp fire er et realistisk mål før sesongen, mens Premier League-tittelen er den store drømmen – spesielt i en klubb som Liverpool.

Derfor kaller Klopp topp fire for suksess

Kampen om en topp-fire-plassering har nok aldri vært tøffere.

– Når du starter en sesong, kan du drømme om noe og du må i tillegg sette et realistisk mål, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Forrige sesong tok de røde fjerdeplassen poenget foran Arsenal, to poeng bak Manchester City på tredje. Ligamester Chelsea havnet 17 poeng foran.

City stopper gulldrømmen

Denne sesongen er den suverene lederen Manchester City allerede 18 poeng foran de røde. Men Klopps lag, på tredje etter midtukerunden, er nå kun tre poeng bak andreplassen.

– Å bli mester er nok drømmen. Ikke kun i Liverpool, men spesielt i Liverpool, fortsetter tyskeren.

– På grunn av sesongen City har, er det ganske vanskelig. Da vil jeg foretrekke å bli nummer to, dersom man ikke kan komme på førsteplass. Men hvis du er på andre-, tredje- eller fjerdeplass ved sesongslutt, så er alle tre posisjonene gode og vanskelige å få.

– Alle tror Arsenal er ute (av kampen om topp fire), men det er de ikke. Hvis det kommer en runde hvor en av oss taper og Arsenal vinner, så er de bare fem poeng bak.

– Tottenham er bak alle oss i Champions League-posisjoner for øyeblikket, så det (topp fire) er helt klart en suksess.

På søndag er det nettopp Mauricio Pochettinos mannskap som kommer på Anfield-besøk.

Beholdt sine beste spillere

De har, nærmest som et unntak i dagens marked, beholdt sine spillere fra forrige sesong, tross imponerende andre- og tredjeplass de to siste årene.

– Det er et klart tegn, for å være ærlig. Harry Kane er fortsatt der. Hele verden går bananas på overgangsmarkedet, og jeg tror at dersom noen har for mye penger, eller mer enn nok, så vil det være fornuftig å spørre: «Har du ikke lyst å spille for vårt lag?» Han har vært på et enestående nivå så lenge jeg har vært i England.

– Dele Alli. Han har ikke helt den samme sesongen som i fjor, men er fortsatt av øverste kvalitet. Christian Eriksen leverer hele tiden, Son (Heung-min) er veldig god, (Moussa) Sissoko har tatt nye steg og er spilleren han var i Newcastle igjen.

– De er rett og slett et godt lag, og de holder fortsatt sammen. Hele verden kjøper spillere fra overalt, men ingen kjøper fra Tottenham. Kanskje det er at de ikke ønsker å dra. Spillerne er nærmere 20 enn 30, så det er et veldig interessant prosjekt.

– Sekspoengskamp

– De har hatt suksess så langt. Bare litt mer enn hva vi har hatt siden jeg kom hit, men mer. Det gjør dem til et veldig godt fotballag.

Det forrige møtet med Spurs endte med lange, skuffede ansikter og null poeng. 1–4 på Wembley var et hardt slag, men Liverpool fulgte det opp med hele 18 ubeseirede kamper.

– Vi kan slå Tottenham. Så lenge jeg har vært her, har de vært foran oss, og kanskje – jeg er ikke sikker – er dette første gang vi er foran Tottenham. Men luka er bare på to poeng. Dette er en sekspoengkamp.

– Til syvende og sist må vi overgå dem alle for å oppnå drømmene våre. Vi kan ikke bestemme når og hvilke lag. Vi må være klare for å oppnå den største tingen.

Del

Premier League

17.12.2017 08:30

Kampdag!

27.11.2017 17:06

Mange sene baklengsmål

14.05.2018 17:21

Liverpool nestfavoritt i PL 2018/19

Ifølge de engelske bookmakerne er de røde fra Anfield det laget som har best sjanse til å fravriste Manchester City ligagullet neste sesong.

Jurgen Klopp

10.12.2017 19:15

Reaksjoner etter kampen

10.12.2017 14:43

Klopp forklarer laguttaket

08.12.2017 10:32

Møter pressen kl. 12.15

Tottenham

14.04.2018 22:46

Liverpool beholdt tredjeplassen

Tottenham tapte 3-1, da Manchester City tok et gigantsteg mot å sikre seriemesterskapet.

11.04.2018 18:53

Kanes anke nådde frem

Nå er spissen bare fire mål bak Mohamed Salah.

01.04.2018 19:11

Nå har Liverpool «råd» til to tap på de siste seks

Tottenham fikk med seg alle poengene fra Stamford Bridge.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+
19.11.2018 kl 18:35

– Jeg kunne ikke tro det da jeg hørte om Liverpool-interessen

Andy Robertson hadde sett seg ut en annen klubb, da han fikk vite at han var ønsket av Liverpool.

+