DRØMMER OM GULL:  Jürgen Klopp mener topp fire er et realistisk mål før sesongen, mens Premier League-tittelen er den store drømmen – spesielt i en klubb som Liverpool.

Derfor kaller Klopp topp fire for suksess

Kampen om en topp-fire-plassering har nok aldri vært tøffere.

– Når du starter en sesong, kan du drømme om noe og du må i tillegg sette et realistisk mål, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Forrige sesong tok de røde fjerdeplassen poenget foran Arsenal, to poeng bak Manchester City på tredje. Ligamester Chelsea havnet 17 poeng foran.

City stopper gulldrømmen

Denne sesongen er den suverene lederen Manchester City allerede 18 poeng foran de røde. Men Klopps lag, på tredje etter midtukerunden, er nå kun tre poeng bak andreplassen.

– Å bli mester er nok drømmen. Ikke kun i Liverpool, men spesielt i Liverpool, fortsetter tyskeren.

– På grunn av sesongen City har, er det ganske vanskelig. Da vil jeg foretrekke å bli nummer to, dersom man ikke kan komme på førsteplass. Men hvis du er på andre-, tredje- eller fjerdeplass ved sesongslutt, så er alle tre posisjonene gode og vanskelige å få.

– Alle tror Arsenal er ute (av kampen om topp fire), men det er de ikke. Hvis det kommer en runde hvor en av oss taper og Arsenal vinner, så er de bare fem poeng bak.

– Tottenham er bak alle oss i Champions League-posisjoner for øyeblikket, så det (topp fire) er helt klart en suksess.

På søndag er det nettopp Mauricio Pochettinos mannskap som kommer på Anfield-besøk.

Beholdt sine beste spillere

De har, nærmest som et unntak i dagens marked, beholdt sine spillere fra forrige sesong, tross imponerende andre- og tredjeplass de to siste årene.

– Det er et klart tegn, for å være ærlig. Harry Kane er fortsatt der. Hele verden går bananas på overgangsmarkedet, og jeg tror at dersom noen har for mye penger, eller mer enn nok, så vil det være fornuftig å spørre: «Har du ikke lyst å spille for vårt lag?» Han har vært på et enestående nivå så lenge jeg har vært i England.

– Dele Alli. Han har ikke helt den samme sesongen som i fjor, men er fortsatt av øverste kvalitet. Christian Eriksen leverer hele tiden, Son (Heung-min) er veldig god, (Moussa) Sissoko har tatt nye steg og er spilleren han var i Newcastle igjen.

– De er rett og slett et godt lag, og de holder fortsatt sammen. Hele verden kjøper spillere fra overalt, men ingen kjøper fra Tottenham. Kanskje det er at de ikke ønsker å dra. Spillerne er nærmere 20 enn 30, så det er et veldig interessant prosjekt.

– Sekspoengskamp

– De har hatt suksess så langt. Bare litt mer enn hva vi har hatt siden jeg kom hit, men mer. Det gjør dem til et veldig godt fotballag.

Det forrige møtet med Spurs endte med lange, skuffede ansikter og null poeng. 1–4 på Wembley var et hardt slag, men Liverpool fulgte det opp med hele 18 ubeseirede kamper.

– Vi kan slå Tottenham. Så lenge jeg har vært her, har de vært foran oss, og kanskje – jeg er ikke sikker – er dette første gang vi er foran Tottenham. Men luka er bare på to poeng. Dette er en sekspoengkamp.

– Til syvende og sist må vi overgå dem alle for å oppnå drømmene våre. Vi kan ikke bestemme når og hvilke lag. Vi må være klare for å oppnå den største tingen.

Del

Premier League

24.02.2018 22:08

Hvor kan dette ende?

24.02.2018 20:09

Godt utbytte på en lørdag ettermiddag

24.02.2018 15:13

Lagoppstillingene

Jurgen Klopp

04.02.2018 22:02

– Vi hadde fortjent å vinne

Klopp er storfornøyd med egne spillere selv om Tottenham hadde ballen klart mest på Anfield.

04.02.2018 20:44

Rasende på straffeavgjørelsene

Inkonsekvent dømming frarøvet Liverpool to poeng, mener Jürgen Klopp.

04.02.2018 13:20

Ingen har rullert mer på laget

På de 25 første ligarundene har Liverpool satt en rekord i antall endringer på startelleveren.

Tottenham

05.02.2018 12:08

Når alt kommer til alt

Det er alltid fryktelig irriterende å få dommeravgjørelser imot og det er enda verre når det er på overtid. To straffer som begge er diskutable.

05.02.2018 11:24

Drama til siste slutt

Liverpool var involvert i en ny klassiker, på Anfield mot et lag fra «topp seks», hvor temperaturen nådde kokepunktet foran The Kop.

05.02.2018 11:07

Seieren glapp for tredje gang på overtid

Dødballer i sluttsekundene har kostet Liverpool dyrt flere ganger denne sesongen.

Siste Til vår nyhetsoversikt
25.02.2018 kl 16:21

På tredjeplass igjen

To av Liverpools rivaler til topp fire-plassene vant sine kamper i dag, men Chelsea tapte terreng.

+
25.02.2018 kl 16:09

Clyne spiller for U23-laget

Nathaniel Clyne spiller sin første kamp for sesongen etter åtte måneder ute med ryggskade, når Liverpool U23 gjester Stoke i ettermiddag. Vi følger kampen.

+
25.02.2018 kl 11:59

Klopp frykter at flere spillere skal få influensa

Tre Liverpool-spillere lå hjemme utslått av influensa da de røde slo West Ham 4-1 på Anfield i går.

+
25.02.2018 kl 10:03

– Vi har alt å spille for

Liverpool U23 spiller avgjørende kamp i Premier League Cup mot Stoke, og har et nederlag fra tidligere i sesongen å hevne.

+