Januarkjøpet spiller trolig ikke mot Liverpool

Spurs-manageren sier Lucas trenger tilpasningstid.

2. feb 2018 kl 16.45 Marius Rabben

Tottenhams eneste signering i januarvinduet, Lucas Moura (25) fra PSG, blir sannsynligvis ikke med i søndagens storoppgjør på Anfield.

Grunnen er at brasilianeren ikke har startet en eneste kamp etter sommeren. Denne sesongen står han kun med totalt seks innhopp for pariserne.

– Må bli kjent med spillerne, filosofien og ligaen

– Vi signerte en spiller som ikke fikk spille for Paris Saint-Germain, og som ikke har konkurrert de siste seks–sju månedene, forteller Mauricio Pochettino, ifølge Evening Standard.

– Lucas Moura er et spennende navn for fansen vår, og han kommer fra en storklubb som PSG, men dette er en annerledes signering enn Neymar, Messi eller Cristiano Ronaldo.

De liljehvite punget ut omkring 25 millioner pund for den lynraske spilleren som trives på høyresiden i angrep.

– Min forventing er at spilleren kan hjelpe oss de tre neste månedene, men vi kan ikke legge for mye press på ham. Han må få tid til å tilpasse seg, fortsetter Spurs-manageren.

– Han må bli kjent med spillerne, med ligaen, en ny filosofi, et nytt lag. Det er mange eksempler på spillere som har trengt tid her: Heung-min Son, Erik Lamela, Moussa Sissoko. Mange spillere med masse kvaliteter kan slite i seks måneder, et år, med å tilpasse seg et nytt lag, en ny klubb og liga.

– Vi ønsker ikke å lage for store forventninger. Hvis Lucas etter hvert er utrolig, scorer mange mål og vi oppnår alt vi ønsker, så er det fantastisk. Men hvis han ikke spiller bra fra starten av, betyr det ikke at dette er en feil. Vi må være behersket over hva vi forventer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]