– Det er bra at vi ikke nevnes blant favorittene

Men Dejan Lovren tror at Liverpool har en sjanse til å vinne Champions League denne sesongen.

16. feb 2018 kl 00.16 Einar Kvande

– Hvorfor ikke? Selvsagt kan vi vinne turneringen, sier Lovren til Liverpool Echo.

– Dersom vi gjør jobben vår slik vi gjorde den mot Porto, og forsvarer oss godt, samtidig som vi dekker hver centimeter på banen, da har vi en god sjanse. Vi må bare ta ett steg om gangen, fortsetter kroaten.

– Folk skal ikke glemme Liverpool. Vi har så mye kvalitet at vi kan slå hvem som helst når vi presterer på vårt toppnivå. Så enkelt er det.

Lag som Manchester City, Barcelona, Bayern München, Real Madrid og Paris Saint-Germain er nevnt som favorittene i årets Champions League, og det passer Lovren bra.

– Det er bra at ingen snakker om oss. Det er enda bedre at folk holder de andre lagene som favoritter. Vi er outsidere, vil jeg hevde. Jeg elsker at folk ser på oss som underlegne disse lagene.

– Det kan gjøre at noe vi har dypt inne i oss eksploderer, men vi må beholde roen og gjøre jobben i returkampen mot Porto først, og så får vi se hva som skjer senere.

Har lært av tidligere feil

Lovren imponerte i tospann med Virgil van Dijk i Liverpools midtforsvar mot Porto. Han var også involvert i forspillet til Sadio Manes første scoring, da han vant tilbake ballen og satte igang angrepet.

– Vi spilte god fotball, og viste at vi kan kontrollere en kamp fra første til siste minutt. Det må vi fortsette med ut sesongen.

– Jeg tror vi har lært av våre feil. Når du leder 2-0 eller 3-0 tror du at kampen er over, men det er den ikke fordi du fortsatt har lenge igjen å spille. Vi viste kvalitet og karakterstyrke.

– Det er flott at vi er blant de siste 16 i turneringen, men det er forsatt en lang vei å gå, og vi må være smarte.

– Vi må også fokusere på Premier League, for vi må komme blant topp fire, slik at vi får det vil vil, nemlig å være med i Champions League igjen neste sesong.

Om treningsleiren i Spania har Lovren følgende å si:

– Dette handler ikke om avslapning. Vi skal jobbe. Det vil kanskje gjøre godt med et par dager borte fra det dårlige været i Liverpool. Vi kan definitivt forbedre en del ting. Dette vil skape en flott stemning innad i laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]