– Det er så kult å være her

Jürgen Klopp synes alt i Champions League er bedre. Til og med pressekonferansene er hyggeligere!

14. feb 2018 kl 00.08 Einar Kvande

Jürgen Klopp gleder seg virkelig til hans Liverpool skal krysse sverd med Porto i Champions League på Estadio do Dragao onsdag kveld.

– Det er så kult å være her, sa Klopp under sin pressekonferanse i Portugal i kveld.

– Du føler det når du kommer til pressekonferansen. Vanligvis liker jeg det ikke, men pressekonferansene i Champions League er litt hyggligere synes jeg.

– Alt er på plass. Det er veldig spennende, og vi møter et sterkt lag. Jeg møtte Iker Casillas for noen få minutter siden, og tenkte at «denne keeperen er ikke så verst».

– Det føles bra. Alt er bra. Flyene er bedre, stadionanleggene er bedre, byene er bedre, maten er bedre, omtrent alt i Champions League er bedre!

Første gang siden 2009

Liverpool er i en 1/8-finale i Champions League for første gang siden 2009.

– Vanligvis høres ikke 1/8-finale spesielt bra ut i mange turneringer, men i Champions League er det ganske bra allerede. Det finnes så mange gode fotballag rundt omkring som ønsker å være med i denne turneringen, og vi er fortsatt med, noe som er kult.

– Nå må vi vise at vi ikke bare ønsker å være en del av turneringen, men at vi er ganske ambisiøse også. Det er slik det er. Man må ta en runde om gangen.

– Manchester City er trolig det sterkeste laget i Europa for øyeblikket. Vi har møtt dem to ganger, og det er det høyeste nivået.

– PSG er litt annerledes, men jeg skjeler ikke så mye til dem. Jeg vet bare at dersom vi møter dem så kan vi slå dem. Det er slik det er, men det er ikke så viktig. Vi er her i Porto, og det er det eneste som betyr noe nå.

Porto har sterke resultater å vise til

Sergio Conceicaos lag har ikke tapt i hjemlig cup eller serie denne sesongen, og har en spiss som har gjort 26 mål i Vincent Aboubakar.

– Vi møter Porto, og det er et ganske høyt hinder. En bratt kneik vi må komme oss over. Det er interessant. Det blir en spesiell stemning også, og jeg ser virkelig frem til kampen.

– Begge lag står foran en vanskelig oppgave. Porto er veldig sterke, veldig rutinerte, veldig aggressive, veldig fysisk sterke, men vi er også gode, så det blir en interessant kamp.

– Dette er den største klubbturneringen som finnes, og min erfaring er at jo bedre lag du har, jo bedre sjanse har du til å nå neste runde. Vi har et ganske godt fotballag.

– Jeg kan ikke score målene, men jeg tror vi vil være i den rette stemningen. De siste ukene har ikke vært enkle for oss, men vi har stått på hele tiden.

– Det har vært en lang pause fra gruppespillet og frem til nå, men vi har ventet på dette helt siden Moskva-kampen da det ble klart at vi var videre.

– Sangen før kampen, når du hører den hjemme i stua ønsker du å være en del av dette. Når du hører den på stadion, tenker du at du er en del av dette. Det er kult.

– Vi er ganske komfortable fordi vi spilte god fotball gjennom hele gruppespillet, og nå er vi her blant de siste 16, og det er fantastisk.

– Vi vil stille med det beste laget vi kan mønstre. Det handler ikke om hvem vi møter, men hvordan vi spiller og hva vi gjør.

Viktig med et godt resultat foran returen på Anfield

– Vi må spille slik vi ønsker å spille. I vanskelige situasjoner må du ta de riktige avgjørelsene. Du må skape problemer, problemer, problemer for motstanderen. Problemer de ikke kjenner til fra før. Det kan selvsagt skje med oss også, for vi har aldri spilt mot Porto tidligere. Jeg synes de ser ut som et fantastisk lag.

– I dagens fotballverden er det ikke enkelt å overraske et annet lag, men jeg håper vi viser oss som det laget med største appetitt og mest lidenskap. Det er ikke ensbetydende med at vi går videre, men det er veldig viktig å vise dette.

– Vi må få et resultat som gjør oss i stand til å avgjøre dette til vår fordel på Anfield. Uansett hva det blir må vi ta det, og jobbe med det. Vi vet vi kan være virkelig sterke på Anfield, så vi må prøve å få med oss et best mulig resultat dit.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]