– De er fysisk og taktisk sterke

Roberto Firmino er klar over Portos sterke sider, men håper å se portugiserne lide etter kampen.

13. feb 2018 kl 20.42 Einar Kvande

Roberto Firmino var Liverpool-spilleren som møtte pressen i forkant av onsdagens Champions League-kamp mot Porto på Estadio do Dragao.

Firmino føler seg trygg på at Liverpool besitter de nødvendige kvalitetene for å slå ut det portugisiske laget.

– Jeg vet ikke om de vil være redd oss, men vi skal gjøre livet vanskelig for dem, det er sikkert. Vi håper å se dem lide, sa brasilianeren under pressekonferansen.

– Jeg skal gjøre det jeg kan for å hjelpe Mohamed Salah og resten av laget, og jeg håper å score selv også. Jeg håper dette skal bli en god sesong for oss, fortsatte han.

– Porto er et utmerket lag med lange tradisjoner i Champions League. Det blir en vanskelig kamp, så vi må spille opp mot vårt beste i morgen.

– Jeg vet litt om dem. Vi har ikke sett videoen ennå, men jeg vet de er fysisk og taktisk sterke.

Portos brasilianere

Porto har også brasilianske spillere. Blant annet Alex Telles.

– Jeg kjenner litt til ham. Jeg vet han er en god spiller, både offensivt og defensivt.

Liverpool reiser til Spania for en fire dagers treningsleir i Marbella etter kampen mot Porto.

– Målet med treningsleiren er å forberede oss selv på resten av sesongen, og kampene som kommer i Premier League, forklarte Liverpools nummer 9.

Bare Ronaldo har scoret flere mål i Champions League

Bare Cristiano Ronaldo har scoret flere mål enn Firmino i Champions League denne sesongen, og dette ble brasilianeren selvfølgelig konfrontert med.

– Jeg fokuserer kun på å spille en god kamp. Dersom du spiller en god kamp vil målene komme av seg selv. Jeg forsøker alltid å yte maksimalt, ikke bare med tanke på meg selv, men også med tanke på laget og de gode spillerne jeg spiller sammen med.

Firmino fikk også spørsmål om savnet av Philippe Coutinho.

– Coutinho er en stor spiller, men vi har klart å erstatte ham. Alle har et stort ansvar, men det er jobben vår, å håndtere det ansvaret.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]